Pesto

Linda Kask lagar mat och det blir en grön vårbuffé. Potatispizza.

Linda Kask lagar mat och det blir en grön vårbuffé. Potatispizza.

Foto: Josefin Wiklund

Kultur och Nöje2015-04-29 17:23

Pesto

1 kruka basilika

1 påse pinjenötter

1 rejäl vitlöksklyfta

1/2 parmesanost

1,5-2 dl olivolja

ev salt

Kör ingredienserna i matberedare eller gör som jag alltid gör, tillred peston i en mortel. Mortla nötterna, hacka basilikan och riv vitlöken fint på rivjärn. Blanda ihop med finriven parmesanost och slå i olivolja tills peston är lite lagom flytande, inte för lös. Smaka eventuellt av med lite salt. Den som vill spara tid köper färdig pesto på burk, det finns flera goda sorter att välja mellan. Pinjenötterna kan bytas ut mot solroskärnor eller andra nötter och lite citron kan också vara gott att ha i.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!