Pizza med potatis- och pestofyllning
6 portionsbitar (1 stor rund pizza)
Receptet på fyllningen kommer från min kollega Kicki Linna och har blivit en storfavorit hemma hos oss. Receptet till pizzadegen har jag lånat ur Anna Bergenströms kokbok Annas mat.
Pizzadeg:
1, 25 dl ljummet vatten
1 msk mjölk
6 g jäst (motsvarar 6 kryddmått)
1 msk honung
2-3 msk olivolja
2-3 dl vetemjöl
1 tsk salt
Blanda mjölk och vatten i en kastrull och värm till 37 grader. Smula ned jästen i en bunke och lös upp den med vätskan. Blanda ned olja, salt och honung. Blanda i mjölet, lite i taget. Bearbeta den för hand i cirka fem minuter. Degen ska vara ganska lös, men ändå släppa från kanterna. Jäst övertäckt med bakduk i en halvtimme. Värm ugnen till 250 grader. Under tiden görs fyllningen.