Vaniljyoghurt med saltrostade mandlar, hallon och vit choklad

Linda Kask lagar mat och det blir en grön vårbuffé.

Linda Kask lagar mat och det blir en grön vårbuffé.

Foto: Josefin Wiklund

Kultur och Nöje2015-04-29 17:31

Vaniljyoghurt med saltrostade

mandlar, hallon och vit choklad

För 6 personer

Det här är den perfekta desserten! Söt, syrlig och salt på samma gång. Och otroligt lätt att fixa till.

250 g frysta hallon

Tina hallonen i rumstemperatur, men låt dem inte tina helt. De håller formen bättre om de fortfarande är lite frusna vid servering.

Yoghurt:

1 burk (500 g) grekisk eller turkisk yoghurt

3 msk florsocker

1 tsk vaniljpulver

Mandlar:

1/2 påse sötmandlar

2 msk råsocker

1 msk flingsalt

lite neutral olja till pannan

50 g vit choklad

Rör ihop ingredienserna till yoghurten. Ta i mer socker om det känns för surt. Hacka mandlarna grovt och hetta upp lite olja i en stekpanna. Lägg i mandlarna och strö över salt och socker. Sänk värmen och rör om hela tiden, tills mandlarna har fått en karamelliserad yta. Låt svalna på lite hushållspapper som suger upp överflödig olja.

Bottna sex mindre glas med yoghurt. Lägg ett lager hallon och sedan ett lager mandlar. Varva tills glaset är fullt. Avsluta med hallon och lite mandlar. Ta en potatisskalare och hyvla över vit choklad på toppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!