Vaniljyoghurt med saltrostade
mandlar, hallon och vit choklad
För 6 personer
Det här är den perfekta desserten! Söt, syrlig och salt på samma gång. Och otroligt lätt att fixa till.
250 g frysta hallon
Tina hallonen i rumstemperatur, men låt dem inte tina helt. De håller formen bättre om de fortfarande är lite frusna vid servering.
Yoghurt:
1 burk (500 g) grekisk eller turkisk yoghurt
3 msk florsocker
1 tsk vaniljpulver
Mandlar:
1/2 påse sötmandlar
2 msk råsocker
1 msk flingsalt
lite neutral olja till pannan
50 g vit choklad
Rör ihop ingredienserna till yoghurten. Ta i mer socker om det känns för surt. Hacka mandlarna grovt och hetta upp lite olja i en stekpanna. Lägg i mandlarna och strö över salt och socker. Sänk värmen och rör om hela tiden, tills mandlarna har fått en karamelliserad yta. Låt svalna på lite hushållspapper som suger upp överflödig olja.
Bottna sex mindre glas med yoghurt. Lägg ett lager hallon och sedan ett lager mandlar. Varva tills glaset är fullt. Avsluta med hallon och lite mandlar. Ta en potatisskalare och hyvla över vit choklad på toppen.