Potatis

Linda Kask lagar mat och det blir en grön vårbuffé.

Linda Kask lagar mat och det blir en grön vårbuffé.

Foto: Josefin Wiklund

Kultur och Nöje2015-04-29 17:25

Potatis

Skiva tre runda potatisar mycket tunt, det går bra att använda en potatisskalare. Skala helst inte potatisen innan, skalet ger en snygg kant. Torka av potatisskivorna med hushållspapper.

Baka ut pizzan så tunt du kan, jag brukar slå lite olivolja på ett bakplåtspapper eller direkt på plåten så blir degen lättare att arbeta ut. Bred över peston och fördela potatisskivorna ovanpå. Grädda tills kanterna börjar bli bruna. Ta ut pizzan ur ugnen och skiva över en mozzarellaost. Ställ tillbaka pizzan i ugnen i fem minuter tills mozzarellaosten har smält. Strö över färsk basilika. Jag tycker att den här pizzan blir allra bäst välgräddad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!