"Det hade varit rent utsagt farligt"

Så där ja. Drygt tre timmar sent började Luleå Pride på allvar. Pang! Boom! Lash!

16 juni 2018 21:11

Jag passar väl på att skriva det medan jag kan, troligtvis är det här nämligen sista gången jag har möjlighet att presentera Lash innan alla redan vet vilka de är.

Duon består av Anfa och Sabina Lashari från Hulta utanför Borås, systrarna fick ett mindre genombrott i "Nästa nivå" där de gjorde "Två fingrar" tillsammans med Silvana Imam – och de är ju hur bra som helst.

Lash skulle egentligen ha stått på scenen och tagit emot Prideparaden vid 16-tiden, men ett inställt flyg gjorde att duon tvingades åka till Bromma, flyga till Umeå och ta bussen upp till Luleå. I stället för en potentiell publik på tusen personer serverades de Stadsparken som stått tom i ett par timmar och hade jag fått bestämma skulle de ha fått byta tid med deras ersättare Hampus Carlsson (som gör tre spelningar under lördagen) på klubben.

Varför inte bespara denna grymma systraduo upplevelsen att tvingas kämpa för att få in folk i parken och i stället placera dem i sitt rätta element?

RECENSIONER FRÅN PRIDE:

"Arrhult förtjänar inte något betyg"

"Tack, Hampus, du räddar Luleå Pride"

"Loving Embers är som ett litet allstarlag"

"Som att slå på shuffle på en okänd playlist"

"Stäng in dig i stugan igen"

Men om den långa resan har gjort något med Anfa och Sabina är det bara positivt – eller explosivt.

Pang! Boom! Lash!

Bomberna "Henny" och "Gäris i min kucha" får hela marken att skaka och jag förstår inte varför det inte är vi i publiken som erbjuds skottsäkra västar i stället för artisterna. Det är fruktansvärt tungt, självsäkert och skickligt. Så där mäktigt att blommorna i Stadsparken inte orkar stå upp och fontänen börjar pumpa vatten stötvis.

Till och med billarmen börjar gå på parkeringen bakom scenen. Möjligtvis är det därför arrangörerna inte ville ha dem på Bistro Norrland under natten – de här galningarna kan vi ju för fan inte att ha inomhus. Det hade varit rent utsagt farligt.

MER PRIDE:

Gabriel Fontana: "Jag slog ut två tänder ur munnen"

Bakslag för Pride – artisten ställer in konserten

Krönika: "Luleå Pride har satt sig i skiten"

De kanske fortfarande behöver en presentation för många, men jag förstår varför arrangörerna ville bjuda publiken på detta bombardemang direkt efter paraden. Är det några som kan skaka om, roa och imponera är det Lash.

Deras slogan är ”Hip hop has no gender” – jag lägger till "Lash självantänder".

Konsertrecension

Lash

Stadsparken, lördag, 19.30

Längd: 30 minuter

Bäst: Engagemanget och drivet.

Sämst: Frånvaron av publik.

Betyg: 4

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser