"Stäng in dig i stugan igen"

Det kunde omöjligt ha startat sämre. Men det blev bättre. Sedan tog det slut.

15 juni 2018 20:32

Tall Blonde är egentligen Frithiof Stenvall, som började med bandet Frithiof, fortsatte i duon Tall Blonde och kör nu solo – för dagen med fullt band (typ hela Loving Embers plus keyboardist).

Som första artist efter invigningen av Luleå Pride kunde spelningen knappast ha startat sämre. I samma ögonblick som musikerna gick upp på scenen flyr publiken på grund av en regnskur så tajmad att väderguden måste avsky bandet.

Men på ren råstyrka blåste "Wonderful" bort vattendropparna och lika dålig som starten var, lika bra blev fortsättningen.

MER PRIDE: Här går lördagens parad genom Luleå

Efter att ha lyssnat på Tall Blondes musik digitalt har jag undrat varför vi inte sett mer av den här människan, duon, bandet, whatever ...

Det kan vara så enkelt att Frithiof Stenvall råkat ut för den klassiska åkomman för kids i hans ålder, han har fastnat vid datorn och sitter dygnet runt vid skärmen i stället för att gå ut och visa upp sig. Visst ser han lite blek ut?

Den senaste tiden har Stenvall nämligen blivit mer och mer producent, vilket möjligtvis kan ha gjort hans livespel lidande. På Spotify låter det väldigt bra och faktiskt låter det väldigt wonderful även live, hade jag inte vetat bättre skulle jag tro att Loving Embers suttit instängda i samma Jokkmokk-lägenhet och bara nött samarbete senaste veckorna.

MER PRIDE:

"En annan gång sket han ner sig"

Gabriel Fontana: "Jag slog ut två tänder ur munnen"

Kritiken mot Pride: "Hoppas ambitionen höjs till nästa år"

Antingen har han suttit och producerat hela nätterna eller bara har förberett sig för den här spelningen, för några nya låtar verkar inte ha fötts i alla fall. Fem låtar är allt vi får och det känns inte okej, Short Blonde. Jag vill stå länge och lyssna på Måttsunds Chris Martin som är otroligt talangfull. Som låtskrivare, sångare och producent.

Stäng in dig i stugan igen – och kom ut med nya låtar väldigt snart.

Konsertrecension

Tall Blonde

Stadsparken, fredag, 19.30

Längd: 20 minuter.

Bäst: "I will light up the sea".

Sämst: Fem låtar är inte ens nästan schysst. Bjussa!

Betyg: 3

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser