"Som shuffle på en okänd playlist"

Josef Love & The Lovers är en mardröm att recensera. Men trevliga att lyssna på.

15 juni 2018 23:51

Det är inte första gången jag ser Josef Tallenhed uppträda på en scen men ändå är jag långt ifrån säker på vad jag ska få på Ebeneser denna kväll.

Nu kallar han sig för Josef Love och har bytt spår från hiphop till soul, eller hur var det egentligen?

Att recensera artisten är en mardröm. I alla fall för den som planerar att kategorisera och sätta honom i ett fack så där som recensenter gjort i alla tider.

MER PRIDE:

Loving Embers är som ett litet allstarlag

"Jag känner mig fortfarande exkluderad"

Gabriel Fontana: "Jag slog ut två tänder ur munnen"

Tillsammans med svängiga bandet The Lovers blandar Josef Love soul, pop, hiphop, funk, lobbymys, svenska och engelska. Han utmärker sig med en hårdrocksröst i refrängen på ”Fade” och låter som Stevie Wonders och Daniel Lemmas son i andra låtar. Dessutom hör jag spår av Johan Rensfeldt när han rappar.

Det går alltså inte att hitta någon som honom, definitivt inte i den här delen av landet, och där har musikern sin stora styrka. Att lyssna på Tallenhed är som att slå på "shuffle" på en okänd playlist och låta sig överraskas. Ibland negativt, men ofta positivt.

MER PRIDE:

Kritiken mot Pride: "Hoppas ambitionen höjs till nästa år"

Här går lördagens parad genom Luleå

Josef Love är en väldigt kompetent sångare och passar i alla sammanhang. Behöver du en finstämd röst till ditt bröllop? Ring Josef. Ska du ha underhållning på 40-årsskivan? Ring Josef. Söker du en kompetent musiker till firmafesten? Ring Josef. Undrar du varför jag hade en trevlig fredagskväll på Luleå Pride? Jag lyssnade på Josef.

Konsertrecension

Josef Love & The Lovers

Ebeneser, fredag, 22.30

Längd: 40 minuter

Bäst: Soulrösten. Poprösten. Rockrösten.

Sämst: Inslagen av svensk gammelpop.

Betyg: 3

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser