Trippla SM-guld för dominanten

I helgen har SM i korthåll avgjorts i Mariestad och Skövde. Och där sköt Donald Johansson, Ale skytteförening, hem hela tre SM-guld. Och snart får han chans på fler guldmedaljer. "Jag siktar på fler guld, säger Donald Johansson".

31 juli 2017 13:54

Under fredagen var det fältskytte på programmet då Donald Johansson sköt 41 träff av totalt 42 möjliga. Men det krävdes särskjutning mot Lars-Gunnar Hedström från Trosa-Vagnshärad SKF. Och den vann Donald Johansson med 10–9.

Dessutom tog Donald Johansson guld i föreningslag tillsammans med Alf Edin, båda tävlandes för Luleåklubben Ale skytteförening.

Men framgångarna var inte slut där för Donald Johansson.

För i ställningar var han i en klass för sig och segrade med sex poängs marginal.

– Det var kul, framförallt roligt med guldet i fältskytte som ligger mig lite extra varmt om hjärtat säger Donald Johansson.

Vad är det som är så speciellt med fältskytte?

– Just för att jag började min karriär i den skjutformen. Jag tycker att fältskyttet är svårast, med att bedöma vind och avstånd.

Sammanlagt har Donald Johansson 18 individuella och två SM-guld i lag.

Och det kan snart bli fler SM-guld för Luleåskytten.

För på två helger är det SM på 30 meter i Ramselefors. Före det väntar förbundsmästerskap i Boden nästa helg.

– Jag satsar mot guld, det gör jag absolut. Speciellt i ställningar. Liggande har jag också chans i, men i ställningar har jag varit mer överlägsen.

Efter alla guld. Hur är det med motivationen?

– Nog märker jag att motivationen inte är som den var tidigare. Men det är ändå något speciellt med SM. Jag siktar på fler guld, säger Donald Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emil Larsson