Stenberg bäst i Sverige

Tog hem guld i samtliga grenar utom en.

6 maj 2019 12:45

Under den gångna helgen avgjordes JSM i manlig artistisk gymnastik I Malmö. Lulegymnasterna ställde upp med fyra gymnaster och klubbens främste gymnast, Marcus Stenberg, lyckades återigen bli svensk juniormästare.

Han vann i överlägsen stil med sex poäng till tvåan. Förutom det mest prestigefyllda mångkampsguldet tog han även samtliga grenguld förutom i bygelhäst där det blev silver.

Stenberg satsar nu vidare mot sommarens stora utmaningar I form av JNM, JVM och EYOF som samtliga går under kommande tre månader.

Förutom Stenberg deltog också föreningens andra landslagsgymnast, Emil Espling, som lyckades ta ett silver i fristående och brons i hopp.

Totalt alltså nio medaljer till Lulegymnasterna vilket gjorde klubben till JSM:s mest framgångsrika förening.

– Förutom att killarna är oerhört talangfulla är det här resultatet av ett hårt och långsiktigt arbete av främst de själva men även av ledare i föreningen och alla runt omkring. Vi ser nu fram emot färdigställandet av den nya hallen i Karlsvik för att kunna utveckla killarna och föreningens övriga 250 gymnaster vidare, säger tränaren Lars Stenberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!