Pressa att vinna – mot turkiska storklubben

Luleå Basket pressat att vinna onsdagens match mot den turkiska storklubben Galatasaray. Det efter tre förluster på de tre inledande matcherna. Sist lagen möttes blev det en storförlust. "Vi blev skraja och passiva", säger tränare Robin Sandberg.

Robin Sandberg berättar att det förmodligen krävs en seger mot Galatasaray.

Robin Sandberg berättar att det förmodligen krävs en seger mot Galatasaray.

Foto: Pär Bäckström/Frilans

Basket2019-11-06 07:00

Han trodde Galatasaray skulle slå både ACS Sepsi och Artego Bydgoszcz.

– Det är så otroligt oväntade resultat i den här gruppen. Gruppen var nog jämnare än vad vi trodde. Både Sepsi och Artego var bättre än vi förväntade oss. Båda två har vunnit mot Galatasaray. Jag förstår inte riktigt hur det har hänt, säger Robin Sandberg.

Han är inte nöjd med sitt lags spel i den första matchen mot Galatasaray.

– Det var som natt och dag, på Galatasaray borta och de två hemmamatcherna vi haft här, säger han och fortsätter,

– Jag tror att vi blev skraja och passiva, eftersom det var 600 turkar som skrek på oss när vi kom in. Det är inget konstigt. Det är det vi måste hantera för att göra match av det.

Huruvida man tar sig vidare eller inte beror både på Luleå Baskets resultat och hur de övriga lagen i gruppen presterar.

– Vi måste vinna två. Det är helt säkert, men helst tre. På något sätt kan vi ändå gå vidare, utan att vinna med 19. Vi förlorade med 19 borta. Vinner vi med 19. Då ser det mycket bättre ut.

– Är det någon gång man ska vinna med 20 mot Galatasaray, är det på onsdag. De har inte spelat bra i ligan och resultaten har varit dåliga.

Guarden Santa Baltkojiene är positiv inför uppgiften.

– Jag tror att vi har en chans. Vi behöver vinna resten av matcherna. Då kommer vi vara där. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!