Han är imponerad av Chastity Reed.

– Hon har varit väldigt bra, säger Christer Sehlin.

Sedan tillägger han:

– Hon gör ju inte bara poäng, utan är mångsidig. Vilket statistiken visar. Hon har många assister och returer också.

Forwarden har snittat 21,25 poäng, 4,56 assist och 7,63 returer under sina nio ligamatcher för klubben.

Och han håller henne högt – väldigt högt.

– Vi har haft många bra importer genom åren, säger han, och nämner amerikanskorna Brittany Smart och Katie Bussey, och belgiskan Julie Vanloo, innan han fortsätter:

– Men hon är definitivt en av de allra bästa.

Klubben har ännu inte inlett några kontraktssamtal med Chastity Reed.

– Spelare som har en bra säsong brukar vilja vänta och se vad de har för alternativ innan de skriver på ett nytt kontrakt, säger Christer Sehlin.

Han tillägger sedan:

– Och så tror jag det kommer bli den här gången också, tyvärr. Men vi trivs med henne och hon verkas trivas här hos oss. Det är i alla fall det intryck jag fått när jag har pratat med henne.

Samtidigt inser han att det finns en risk för att man kommer att tappa Chastity Reed.

– Vi i Sverige är inte högst upp i näringskedjan. Turkiska och ryska klubbar kan betala betydligt mer än oss. Det brukar också alltid vara andra klubbar som får upp ögonen för spelare som presterar så bra. Och om det är någon klubb från de större ligorna som erbjuder henne ett kontrakt så kommer vi inte att kunna matcha det. Hon har också flyttat runt mycket under sin karriär. Men vi tar hand om våra spelare och förhoppningsvis har vi gjort ett så pass gott intryck på henne att hon vill stanna här. Kan vi sedan erbjuda europaspel även nästa säsong ökar våra chanser, säger han.