<P>Luleå-tränaren: "Manny hade ingen bra dag" </P>

- Defensivt var vi för dåliga för att kunna vinna i dag.<BR>Det konstaterade Luleås tränare Jens Hellgren efter den första kvartsfinalen som Västra Frölunda vann med 5-3 (2-1, 3-0, 2-2).<BR>Luleå valde att bänka målvakten Manny Fernandez efter två spelade perioder.<BR>

LULEÅ2005-03-04 22:08
<P>Luleås kanadensiska målvakt hade ingen minnesvärd dag. Han visade aldrig upp det målvaktsspel som hemmalaget så väl behöver för att kunna hota de suveräna seriesegrarna.<BR>I stället var det Manny Fernandez ödesdigra misstag som i praktiken avgjorde matchen. I ställningen 1-3 låg Luleå Hockey på hårt i jakten på en reducering. Frölunda lyckades med möda att få ut pucken ur egen zon och Manny Fernandez lämnade sitt mål för att rensa undan pucken. Rensningen hamnade rätt på Frölundas landslagsveteran Niklas Andersson som bjöds på öppet mål. <BR>Hemmalagets försvarsspel var stundtals uselt och naturligtvis inte på långa vägar i den klass som krävs för att slå ett så pass bra ishockeylag som Västra Frölunda. Under den andra perioden avgjorde göteborgslaget matchen med tre raka mål.<BR>- Vi hamnade på rygg under den andra perioden och där förlorade vi kampen, erkände Luleå-tränaren Jens Hellgren på presskonferensen efter matchen.<BR>Västra Frölundas tränare Stefan "Lillis" Lundh var desto nöjdare.<BR>- Det här var en tuff bortamatch, där Luleå började aggressivt och bra. Det tog ett tag innan vi kom i gång, men jag är framför allt nöjd med alla våra backar och centrar som gjorde ett mycket bra jobb. Dessutom var det roligt att Magnus Kahnberg och Tomi Kallio fick sätta två puckar vardera.<BR><STRONG>Hur går det i nästa kvartsfinal?</STRONG><BR>- Vi är inställda på en tuff sjusetare, sade Stefan Lundh.<BR>Frågan är om det inte handlade om maskhållning. Luleå Hockey var på fredagen inte i närheten av att hot Västra Frölunda.<BR>Nästa match i kvartsfinalserien, som avgörs i bäst av sju matcher, spelas på söndag i Göteborg.</P>