IFK Luleå vann derbyt

IFK Luleå är ett steg närmare seriesegern.<BR>Laget vann lördagens derby mot Luleå Fotboll med 1-0 (0-0).<BR>- Vi fick höra i halvtid att Ersboda hade vunnit sin match med 6-1, så vi var tvungna att göra ett mål. Skönt att vi lyckades, sade matchvinnaren Anton Andersson efter matchen.

LULEÅ2007-09-08 17:47
Den första halvleken präglades av ett hafsigt spel som bjöd på mer kamp än propert passningsspel. Ett svårt åderlåtet Luleå Fotboll med tio (!) skadade spelare bjöd på överraskande bra motstånd mot ett IFK Luleå som såg stundtals riktigt frustrerat ut.<BR>Det var dock IFK Luleå som skapade de vassaste målchanserna, men Luleå Fotbolls målvakt Patrik Sjögren lyckades rädda två frilägen för Niklas Backman respektive Per Mettävainio. <BR>I den 16:e minuten trodde publiken att IFK Luleå hade tagit ledningen, men Níklas Backmans finurliga lobb gick över och hamnade i nättaket.<BR>I slutskedet av den första halvleken drabbade Luleå Fotboll av ytterligare en skada, när mittfältaren Peter Widman tvingades kliva av efter en brutal attack av IFK-mittfältaren Per Ekervhén. Ekervhén fick ett välförtjänt gult kort för tacklingen.<BR>- Luleå Fotboll var nog det bättre laget i den första halvleken, men vi tog över spelet i den andra, erkände Anton Andersson efter matchen.<BR><BR><STRONG>Århundrandets miss?</STRONG><BR>IFK Luleå spelade upp sig under den andra halvleken. Några taktiska förändringar medförde att laget fick till en bättre rörlighet i spelet.<BR>Det var ändå Luleå Fotboll som skapade matchens bästa målchans. I den 54:e minuten fick forwarden Sirwan Jamshidi ett inspel från kortlinjen och lyckades fyra meter från mållinjen skjuta över ett tomt mål.<BR>Den målsumpningen straffade sig nästan omgående. Några minuter senare lyckades topplaget med ett instick bakom Luleå Fotbolls backlinje. Anton Andersson nådde bollen före Luleå-målvakten Patrik Sjögren och kunde rulla in ledningsmålet.<BR>Efter målet slog IFK Luleå av på anfallslustan och inriktade sig på att bevaka ledningen. Det blev ändå en nervös väntan på slutsignalen.<BR>Bäst i IFK Luleå var forwarden Niklas Backman, som var den som bäst bemästrade nervositeten. Vikarierande mittbacken Peter Uusitalo skötte sig med den äran.<BR>I Luleå Fotboll bör Erik Valeskog och Markus Walberg nämnas.<BR><BR><STRONG>Kvar i serietopp</STRONG><BR>Segern innebär att IFK Luleå behåller sin serieledning och försprånget till jagande Ersboda är intakt - en futtig poäng.<BR>Luleå Fotboll kämpade tappert i derbyt, men fick inget för allt slit. Trots förlusten avancerade laget ovanför nedflyttningsstrecket - tack vare bättre målskillnad än konkurrenten IFK Sundsvall.<BR>Fyra omgångar återstår av serien.
MATCHFAKTA
<STRONG>Fotboll, division II Norrland: LULEÅ FOTBOLL-IFK LULEÅ 0-1 (0-0)<BR>Målen: </STRONG>0-1 (62) Anton Andersson.<BR><STRONG>Lagen, Luleå FF:</STRONG> Patrik Sjögren - Sebastian Ahlkvist, Erik Valeskog, Alexander Lindström, Viktor Johansson - Andreas Johansson, Markus Walberg, Petter Widman (Petter Nyberg 45), Daniel Ström - Daniel Sandberg, Sirwan Jamshidi.<BR><STRONG>IFK Luleå: </STRONG>Johan Luthström - Kristoffer paez, Per Norrbin, Peter Uusitalo, Tomas Westlin - Per Ekervhén, Kanu, Markus Eriksson, Anton Andersson - Niklas Backman, Per Mettävainio.