Inget OS för Luleåkanotisterna

Nej, det blir inget OS i Rio för Luleåkanotisterna Henrik Strand och Joel Elenius. Båda två har missat att komma med till den sista kvaltävlingen.

Det blir inget OS i Rio i sommar för Henrik Strand. 23-åringen föll på målsnöret.

Det blir inget OS i Rio i sommar för Henrik Strand. 23-åringen föll på målsnöret.

Foto: Oskar Lindwall

Kanot2016-05-13 10:52

Henrik Strand har en fullmatad säsong framför sig där flera stora tävlingar ligger framför 23-åringens fötter. Men i år har han fått köra ett annorlunda upplägg då det stora målet har varit OS i Rio de Janiero i sommar. En tävling som han dock inte lyckats kvala sig in till. Tillsammans med sin kamrat Martin Nathell från Ängelholm föll nämligen duon på målsnöret för Joakim Lindberg och Albert Pettersson i klassen K2 1000 meter.

Inte heller Joel Elenius, som satsar på de kortare distanserna, tog sig vidare till den sista OS-kvaltävlingen i tyska Duisberg nästa vecka. Tillsammans med Johan Lilja föll duon till förmån av rutinerade Christian Svanqvist och Erik Sandbacka som tog platsen i K2 200 meter.

Trots den missade OS-platsen så väntar en annan stor tävling för både Elenius och Strand den här säsongen. Båda två kommer att vara med i U23-VM i slutet av juli.

Mest läst just nu:

Chocken: 50 kor mystiskt försvunna i Norrbotten

Buss körde från flyktingungdomar

Så mår kvinnan efter den våldsamma kraschen

Åkerijätten skär ner i Norrbotten

Luleåvimmel från 1999: Känner du igen någon?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!