Klockan 07.00 på lördag morgon skrivs norrbottnisk idrottshistoria. Då spelar det svenska handbollslandslaget mot Ukraina, i Sydkorea. Det är Sveriges första match i Seoul cup.

Det är också första gången som en Boden Handboll-spelare får dra på sig landslagströjan.

– Jag blev jätteglad när Henrik Signell ringde och frågade om jag ville med. Man tänker kanske inte att man är i deras ögon, om man inte blivit uttagen innan. För mig var det "oj, jävlar vad kul", men det kom som en chock. Jag är jättetaggad nu, säger Andrea Johansson.

Artikelbild

Boden Handbolls nyförvärv fortsätter:

– Jag ska försöka njuta av tiden och göra mitt bästa, försöka visa upp mig nu när jag har tillfälle.

Sverige ska möta Ukraina två gånger under turneringen. De möter också Sydkorea i två matcher. På frågan vad hon hoppas kunna bidra med i landslaget, svarar Andrea Johansson:

– Det är ett ganska ungt lag, även om några spelat i elitserien ganska länge. Så jag hoppas kunna bidra med ett lugn. Och med energi och kontringsspel. Jag vill också bidra med lite mål, det är bra målvakter med som är bra på att kasta. Så jag hoppas kunna kontra en del.

Artikelbild

Vänstersexan är ett av Boden Handbolls nyförvärv inför nästa säsong. Hon kommer senast från Eslöv. Nu ser hon fram emot att spela i Norrbottens SHE-lag.

– Boden hörde av sig i ett läge när jag typ hade bestämt för att inte vara kvar i Eslöv. Jag hade inte bestämt mig för vad jag skulle göra, om jag skulle flytta hem till Stockholm eller vad jag skulle göra. Då gav Boden mig ett erbjudande som var väldigt bra. Då kunde jag satsa på handbollen på en högre nivå.

Artikelbild

Det blir dock inte bara SHE. Det är också klart att Boden ska vara med i Challenge cup. Hur ser du på det?

– Jag tycker att det ska bli skitkul. Jag har aldrig spelet slutspel, det är ett av mina mål. Ett annat är att få spela i Europa och visa upp sig utomlands. Det är så jävla kul att möta lag man aldrig mött förut. Jag tycker att det ska bli skitkul.

Artikelbild

Nu väntar alltså landslagsspel. Efter midsommar är 23-åringen tillbaka i Boden igen.

– Jag kommer från Stockholm från början. Det är ganska litet här, jag är inte van med att allt är så nära. Men det är bara positivt. Men jag har inte hunnit bo här så länge än, jag har inte uppleva Boden på riktigt. Speciellt inte vintern. Det blir något annat än jag är van med, säger Andrea Johansson och fortsätter:

– I Skåne, där jag bodde sist, blev det inte ens vinter. Så jag har bestämt mig för att åka skoter i vinter. Det kommer bli kul. Jag har redan bestämt att det ska bli kul.