Stjärnan stannar i Luleå – två nyförvärv klara

Luleå Hockey/MSSK nås i dag av flera glädjebesked. Succéforwarden förlänger sitt kontrakt – och två nyförvärv presenteras.

Succéforwarden Noora Tulus förlänger sitt kontrakt i Luleå Hockey/MSSK.

Succéforwarden Noora Tulus förlänger sitt kontrakt i Luleå Hockey/MSSK.

Foto: Pär Bäckström

Ishockey2016-05-13 11:32

Luleå Hockey/MSSK satsar hårt för att bevara titeln regerande mästare. Tidigare under våren har finske backen Ronja Savolainen och powerforwarden Elin Johansson presenterats. Nu har klubben kommit med nya glädjebesked.

Först och främst står det klart att finska succéforwarden Noora Tulus har förlängt sitt kontrakt med två år. Hon gjorde stor succé när hon anlände till klubben sent under fjolårssäsongen och noterades för 14 poäng på tolv matcher, varpå hon var en starkt bidragande orsak till att klubben senare kunde bärga SM-guldet.

– Hon gjorde klart ganska tidigt att hon ville stanna hos oss. Jag skulle inte vara förvånad om hon tagit emot en hel del anbud under våren. Därför känns det extra kul att vi lyckas landa henne och att hon vill fortsätta sin utveckling hos oss, säger tränare och sportchef Fredrik Glader.

Dessutom stod det under fredagsförmiddagen klart att klubben presenterar en duo nyförvärv i form av Brynäsforwarden Linn Peterson, 24, och den talangfulla målvakten från Hovås Anna Amholt, 16. Amholt fick stå i fyra matcher med riksserielaget HV71 den gångna säsongen.

– En väldigt talangfull målvakt som redan bevisat att hon håller på den här nivån. Hon var ensam en stor faktor i att HV71 kom upp och tog poäng här av oss förra säsongen.

– Att hon nu kommer få jobba mycket tillsammans med Linda Blomquist (målvaktstränare) kommer leda till att hon tar ytterligare kliv i sin utveckling. Oerhört kul att få en upp en talang av den klassen.

Räknar ni med att hon kommer få stå mycket redan i år?

– Absolut, det vet vi att hon klarar av. Men precis som det alltid är med målvakter gäller det att prestera för att få spela, det är tuff konkurrens, säger Glader.

Linn Peterson från Brynäs är klubbens andra forwardsförvärv den här våren. 22-åringen är redan en etablerad riksseriespelare med 160 matcher på meritlistan i Leksand och Brynäs. Den Mariestadfostrade poängsprutan slutade på en andraplats i Brynäs interna poängliga med 24 poäng (11+13) den gångna säsongen.

– En väldigt spännande spelare som garanterat kommer komma till sin rätt i vår hockey. Hon har många stora offensiva egenskaper och har redan fått prova på landslaget. Dessutom en spelare som är användbar på flera olika sätt då hon både är center och ytterforward, säger sportchefen.

Samtidigt står det också klart att Fredrik Glader själv förlänger sitt kontrakt med Luleå ytterligare två år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!