Stjärnan missar landslaget: "Kan ta månader"

Michelle Karvinen är en av Luleås största stjärnor, men skador har satt stopp för henne. Nu står hon över landslagsspel. "Vi är överens", säger Pasi Mustonen finsk förbundskapten.

Michelle Karvinen var uttagen för att spela landslagsturneringen i december. Nu står det dock klart att hon på grund av sina skadeproblem missar turneringen.

Michelle Karvinen var uttagen för att spela landslagsturneringen i december. Nu står det dock klart att hon på grund av sina skadeproblem missar turneringen.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2019-12-03 10:56

I mitten av december spelas en damturnering i Vierumäki, Finland. Luleå Hockey/MSSKs Michelle Karvinen var en av spelarna som tagits ut, men under tisdagen kom beskedet från den finska förbundskaptenen Pasi Mustonen.

– Vi tog ut laget för ganska länge sedan och då visste vi inte hennes status. Jag har pratat med henne och hon stannar kvar i Luleå. Vi vet vad hon kan och just nu är det bättre att hon får träna sig i form, säger han innan han fortsätter:

– Det är ingen idé i dagsläget att utsätta henne för resebelastningen och tre matcher på tre dagar.

Det som sätter käppar i hjulet för Karvinen är två ganska täta hjärnskakningar tidigt på säsongen. Fram till i dag så har Karvinen missat 9 av 18 matcher med sitt klubblag.

– Vi vet var vi har Michelle och det finns ingen anledning att stressa och ta onödiga risker. Det är länge kvar till slutspelet och hon kanske behöver den tiden.

Vad krävs för att hon ska bli spelklar?

– Hon har varit dålig under mer eller mindre hela hösten. Nu behöver hon en sammanhållen träningsperiod för att hitta tillbaka till formen. Det kan ta några månader innan hon är där.

– Hon är en världsspelare, men det spelar ingen roll om du inte är frisk.

Michelle Karvinen har varit på is under den senaste veckan, men att hon skulle vara redo för spel verkar inte vara fallet.

– Hon säger att det har känts helt ok, men sedan är det Luleås beslut om hon spelar eller inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!