Nyförvärvet: "Fanns ingen tvekan när Luleå hörde av sig"

Hon hade ett par anbud som hon stod emellan. Men när Fredrik Glader hörde av sig kastade hon dem åt sidan. Linn Peterson är Luleå Hockey/MSSK:s senaste forwardsförvärv.

Hyllade. Luleå Hockey hyllades stort av supportrarna som såg till att det blev ett publikrekord i finalen.

Hyllade. Luleå Hockey hyllades stort av supportrarna som såg till att det blev ett publikrekord i finalen.

Foto: Pär Bäckström

Ishockey2016-05-13 12:18

Brynäs hade en tung säsong i Rikserien i fjol. Gävlelaget slutade på en sjundeplats i tabellen och fick respass direkt i kvartsfinal mot blivande mästarna Luleå. Men särskilt tung upplevde inte Linn Peterson att den var, i alla fall om hon kollar till sin egen insats.

– Det var en bra säsong för mig. Jag gjorde en hel del poäng även fast laget gick rätt knackigt, säger hon.

24 poäng (11+13) blev den 24-årige forwardens facit. Ett faktum som innabar att hon slutade på en andraplats i lagets interna poängliga. Men när kontraktet gick ut efter säsongen var hon ganska klar med att den ettåriga sejouren i Brynäs just skulle bli ettårig.

– Jag hade ett par anbud som jag stod emellan. Men när Luleå hörde av sig så fanns det ingen tvekan. Klubben har något väldigt intressant på gång och det ska bli roligt att följa med på resan att försvara guldet, berättar hon.

Den Mariestadsfostradeforwarden beskriver sig själv som en spelande forward som har sina styrkor i tekniken och skottet. Av just den anledningen blev Luleå/MSSK ett självklart lag att gå till.

– Jag tror att mitt spelsätt kommer passa väldigt bra till lagets typ av hockey. Jag är en producerande spelare och laget gillar att vara ett spelförande lag.

Flyttlasset till Luleå går i början av augusti, när laget går på is. Tills dess kommer hon att jobba och träna på egen hand hemma i Mariestad.

– Jag är redan jättetaggad för säsongen. Det känns som jag kommer få alla förutsättningar att bli en ännu bättre hockeyspelare, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!