Engsund: "Skulle kunna göra fler"

Luleå Hockey kom till spel med två spelare borta och med en ny lagkapten. Trots det stod laget för en mäktig prestation.

Luleå Hockey stod för en mäktig vändning när man slutligen besegrade Timrå med 3-2 på hemmaplan och därmed tog lagets tredje raka seger.

ISHOCKEY2018-11-01 22:08

Luleå Hockey klev ut stenhårt mot gästande Timrå. Laget fattade greppet om spelet och var stundtals parkerade i anfallszonen. Timrå försvarade sig med näbbar och klor och Luleå saknade den sista lilla udden för att kunna ta ledningen. Istället var det Timrå som fick in första pucken efter en underlig situation. Från bakom förlängda mållinjen kastar Timrås Vilmos Gallo in pucken framför mål, där studsar den via Joonas Jalvantis ben och in bakom Rubin.

Kallduschen kompletterades sedan när Joonas Jalvanti tappar pucken på offensiv blålinje och Timrå kan sätta 2–0 på ett friläge.

Den andra perioden inleddes med Timrå i powerplay och spelmässigt såg det betydligt jämnare ut än i första. Luleå åt sig dock in i matchen och efter en passning i världsklass från Erik Gustafsson fick hemmalagets Niklas Olausson sätta in reduceringen till 1–2. Ett fint samspel mellan den nya kaptenen och den gamla.

Efter reduceringen var det Luleå för hela slanten och den tunga pressen gav också utdelning. Med drygt två minuter kvar kom kvitteringen efter en välplacerad Petter Emanuelsson kunde peta in en retur på Nils Lundkvists backskott. Knappt 30 sekunder senare satt också ledningsmålet. Oscar Engsund dunkade in 3–2 från blålinjen och matchen hade vänt.

– Jag fick en bra passning av Nisse (Nils Lundkvist) där, en liten rullare, men den letade sig in så det var skönt, säger Oscar Engsund om målet.

I tredje perioden var det Timrå som jagade kvitteringen och spelmässigt hade man övertaget. Luleå försvarade sig dock tappert och riktigt nära kom Timrå aldrig. Slutresultatet skrevs 3–2 till Luleå Hockey och det innebar att laget tog sin tredje raka seger. Oscar Engsund prisades som matchens lirare, men själv menar han att det kanske inte var hans bästa match för säsongen.

– Nja det vet jag inte, men jag gjorde ju mål iallafall. Så jag tror ju att det är det dom går på kanske, säger Engsund.

Spelmässigt var det inte mycket som Oscar Engsund menar att man kunde gjort bättre mot Timrå.

– Jag tycker vi spelar bra, det är bara att vi inte får in pucken i början och de får in två på oss. Annars tycker jag att vi har matchen, vi har mycket lägen och skulle kunna göra flera mål.

I andra perioden stod Luleå för en prestation då laget vände matchen, men Engsund menar att det inte var några stora förändringar som låg bakom uppryckningen.

– Vi sa bara fortsätt så kommer målen komma och tillslut kom de också.

(12–6, 7–6, 4–8)

Målskyttar: 0–1 (14:56), Vilmos Gallo, 0–2 (17:00) Anton Wedin, (Emil Berglund), 1–2 (28:15) Niklas Olausson, (Erik Gustafsson), 2–2 (37:48) Petter Emanuelsson, (Nils Lundkvist, Johan Harju), 3–2 (38:16) Oscar Engsund, (Nils Lundkvist, Jack Connolly)