Älvsby vann i förlängningen mot MG/Arvidsjaur

Älvsbys väg till seger mot MG/Arvidsjaur hemma i HockeyTrean Norrbotten blev allt annat än enkel.

Älvsby IF Hockey vann mot MG/Arvidsjaur HC

Ishockey2023-02-23 22:17

Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 5-4 (0-1, 1-1, 3-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte i förlängningen blev Oskar Viklund som stod för det avgörande målet.

- Vi vinner matchen efter stort spelövertag men har svårt att få mål på dem. Då det var årets sista match så tog vi möjligheten att testa 15-åriga Olle Pettersson i målet, så det var roligt att han fick börja med en seger. Sedan var det Pär Larssons sista match, så en avslutar och en börjar sin a-lagshockey. Känns enormt roligt att detta skede i samma match. Så det var nog en stor upplevelse för dem båda, kommenterade Älvsbys tränare Anders Nilsson efter matchen.

Segern var Älvsbys fjärde på de senaste fem matcherna.

MG/Arvidsjaur tog ledningen efter 15 minuters spel, genom Alexander Lidgren framspelad av Max Lundberg.

Efter 7.17 i andra perioden slog Anton Nilsson till, framspelad av Filip Bergström och Gunnar Nordlund och kvitterade för Älvsby.

MG/Arvidsjaurs Jens Lundgren gjorde 1-2 efter 14.41 på pass av Lukas Johansson och Viktor Westerlund.

25 sekunder in i tredje perioden nätade MG/Arvidsjaurs Viktor Westerlund på pass av Lukas Johansson och ökade ledningen.

3.32 in i perioden slog Oskar Viklund till framspelad av Alexander Sundh och Filip Bergström och reducerade.

Efter 6.01 slog Lukas Johansson till på pass av Viktor Westerlund och Marcus Lundström och ökade ledningen för MG/Arvidsjaur.

Efter 6.28 nätade Jesper Jakobsson framspelad av David Berglund och Per Larsson och reducerade åt Älvsby.

Efter 16.24 gjorde Filip Bergström mål på pass av Oskar Viklund och Anton Nilsson och kvitterade för Älvsby.

I förlängningen tog det 2.05 innan Älvsby också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Oskar Viklund, på pass av Anton Nilsson och Filip Bergström.

Filip Bergström gjorde ett mål för Älvsby och spelade dessutom fram till tre mål, Anton Nilsson stod för ett mål och två assists och Oskar Viklund gjorde två mål och ett målgivande pass.

Det här var Älvsbys andra uddamålsseger den här säsongen.

Resultaten i sista omgången betyder att Älvsby slutar på fjärde plats i tabellen, och MG/Arvidsjaur på tredje plats.