Kiruna IF mot Kiruna AIF. På onsdag är det dags igen. Kiruna AIF har med sig två segrar i bagaget från de tidigare mötena under säsongen och siktar på att ta tredje raka i det stundande derbyt. Oskar Fredriksson hade en knackig inledning i AIF-tröjan men var nöjd med tanke på att han inte spelat på hela säsongen.

– Det kändes helt okej ändå för att inte ha spelat på hela säsongen. Jag tyckte orken var bättre än vad jag hade vågat hoppas på. Det kändes positivt för att vara första matchen.

Men det finns mer att ge?

Artikelbild

| Oskar Fredriksson, Kiruna AIF (Arkivbild)

– Ja absolut, det tror jag. Jag hoppas det iallafall, men det finns nog en hel del mer.

Nu blir det derby nästan direkt, hur känns det?

– Det ska bli jävligt roligt, jag har varit och tittat på de senaste derbyna och det har varit två tighta matcher så det kommer förmodligen bli en jäkligt tight match nu också. Jag hoppas vi kan ta en tredje raka här i serien, men det gäller att vara på tå. Jag tror att KIF också har ett bra lag, de har mer att ge än vad de har presterat hittills.

Hur hett är derbyt i stan?

– Innan matcherna har jag inte upplevt så mycket, utan de flesta har väl hållit en ganska låg profil ändå. Men man vet att innerst inne betyder det jävligt mycket. Det är klart att man vill vinna. Det är en liten stad och två lag så man känner ju de flesta. Det kanske är den viktigaste matchen i serien om man ska se till en specifik match, så är det ju.

Någon särskild i Kiruna IF du vill trycka till lite extra?

– Ja det skulle vara min kusin David Krekula, eller min andra kusin. Tur för han att han är skadad skulle jag säga, berättar Fredriksson med ett skratt och tillägger:

– Nej men alla i KIF, det är ju kompisar allihopa och man känner ju de flesta. Så det blir lite extra, man vill alltid spöa sina kompisar. Sen vill man ju framförallt för fansen vinna en sån här match.

Med era tidigare segrar, är ni storebror i staden nu?

– Ja, vi kom ju före i serien och ligger före dem. Så nu helt plötsligt slår ju de underifrån. Anser jag iallafall.

Så ni är favoriter i matchen?

– Ja jag tycker då det i alla fall, sen vet jag inte vad andra tycker, men jag ser oss gärna som favorit. Vissa kanske inte klarar av sånt, men jag ser mig gärna som den bättre och det har jag alltid gjort.