Greg Duplantis: "Han kan hoppa 6,30"

För första gÄngen fick Greg Duplantis pÄ plats se sin son sÀtta vÀrldsrekord, men Armand Duplantis har inte nÄtt sin maxkapacitet Àn.
–Han kan hoppa minst 6,30, sĂ€ger Greg Duplantis.

Armand Duplantis tillbaka i Sverige efter VM-guldet och vÀrldsrekordet.

Armand Duplantis tillbaka i Sverige efter VM-guldet och vÀrldsrekordet.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Friidrott2022-03-21 06:00

Efter att ha hoppat alla sina tidigare vÀrldsrekord utan sin pappa, tillika trÀnare, pÄ lÀktaren, fick Armand Duplantis till slut fira bÄde VM-guld och vÀrldsrekord med pappa Greg.

– Att han var med nu var grĂ€dden pĂ„ moset. Utan honom hade jag nog inte klarat att göra det jag gjorde, sade "Mondo" efter tĂ€vlingen.

Även för Greg kommer kvĂ€llen att vara ett minne för livet.

– Det var vĂ€ldigt speciellt, sĂ€ger han till TT.

– Jag kommer ihĂ„g alla vĂ€rldsrekord jag har sett, i alla olika grenar, men att se sin son göra det Ă€r nĂ„got helt annat.

Det nya rekordet, 6,20, var en drömgrÀns för 22-Äringen, men enligt pappan Àr grÀnsen för vad Armand Duplantis kan hoppa inte ens i nÀrheten av nÄdd.

– Han kommer att hoppa högre, minst 6,30, spĂ„r Greg Duplantis.

Duplantis har satt alla sina vÀrldsrekord inomhus, Àven om han ocksÄ Àr den som har hoppat högst nÄgonsin utomhus, men Greg Duplantis tror att det kan komma vÀrldsrekord Àven nÀr utomhussÀsongen drar i gÄng.

– Inomhus Ă€r allt sĂ„ kontrollerat, du har inget regn och ingen vind, men det gĂ„r att hoppa vĂ€rldsrekord ute ocksĂ„. Jag har varit pĂ„ tĂ€vlingar dĂ€r det har varit strĂ„lande sol och perfekt medvind, men jag har ocksĂ„ varit pĂ„ tĂ€vlingar dĂ€r det regnat och blĂ„st, det Ă€r bara mer ovisst.

Sommarens VM utomhus i Eugene, Oregon, Àr nÀsta stora mÄl för den svenske superstjÀrnan. Vinner han guld dÀr har han vunnit allt som gÄr att vinna som friidrottare. Pappa Greg tror pÄ nya stordÄd.

– DĂ€r kan det bli riktigt bra, det Ă€r ett vĂ€ldigt bra stĂ€lle att hoppa stavhopp pĂ„.

Redan pÄ mÄndagen, en dag efter vÀrldsrekordet, flög Armand Duplantis hem till Sverige.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!