Världens bästa spelare kan missa hela säsongen

Barcelonastjärnan Alexia Putellas skadade sitt knä strax före fotbolls-EM. Nu har 28-åringen opererats och hon blir borta en längre tid, meddelar hennes spanska klubb.

Barcakaptenen Alexia Putellas blir borta länge. Arkivbild.

Barcakaptenen Alexia Putellas blir borta länge. Arkivbild.

Foto: Joan Monfort AP/TT.

Fotboll2022-07-12 18:07

Det var under en träning med det spanska landslaget inför EM i England som olyckan var framme för Spaniens Alexia Putellas. Ett förmodat vrickat knä visade sig vara en korsbandsskada.

Nu står det klart ungefär hur länge Putellas, som i vintras vann Ballon d'Or, priset som världens bästa spelare, och som nu genomgått en knäoperation, kommer att bli borta.

"Tisdagsmorgonens operation på Alexia Putellas på sjukhus i Barcelona var framgångsrik. Lagkaptenen för damlaget och världens bästa spelare har avslitna ligament i hennes vänstra knä. Tiden för hennes frånvaro uppskattas vara mellan 10 och 12 månader", skriver Barcelona på sin hemsida.

Alexia Putellas är den spelare med flest landskamper för Spanien (100 stycken) och näst flest mål för Barcelona (117 stycken) genom tiderna. Nu lär det dröja innan hon får chansen att fylla på de siffrorna då hon ser ut att missa hela nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!