Profilen gör comeback: "Maradona är tillbaka"

Fotbollen i Norrbotten är en profil rikare. Efter att ha dragits med ryggproblem valde Leo Österberg att lägga skorna på hyllan. Två år senare är ryggen hel igen och då gör fotbollsprofilen comeback i Bergnäsets Aik.

Leo Österberg, till höger i bild, gör comeback på fotbollsplanen. Den här säsongen kommer profilen att spela med Bergnäsets Aik i division 3.

Leo Österberg, till höger i bild, gör comeback på fotbollsplanen. Den här säsongen kommer profilen att spela med Bergnäsets Aik i division 3.

Foto: EIJA DUNDER

Fotboll2020-02-25 13:21

Under tiden med Heden i division 3 hade den offensive spelaren problem med en ryggskada som Leo Österberg aldrig fick chansen att rehaba ordentligt. Men efter ett två år långt uppehåll är ryggen hel och då är Leo Österberg tillbaka på fotbollsplanen igen.

När barndomsvännen Erik "Togga" Torstensson, som är tränare i division 3-klubben Bergnäsets Aik hörde av sig var det ingen tvekan om saken.

– Det är klart nu att det blir comeback. Det passar bra nu för min egen del.  Sen kändes det bra med "Togga" nu också. Det var helt avgörande för att jag väljer att spela fotboll och göra det i Baik. Jag känner mig motiverad och är helt rehabad, säger Leo Österberg.

Han fortsätter:

– Under de sista 3-4 säsongerna hade jag problem med ryggen men nu har jag fixa till det. Under åren i Heden blev det sämre och sämre, till slut blev det så att man spelade för att ställa upp då vi var så få spelare. Jag tog mig till träningen trots att jag var småskadad och fick ingen tid till rehab. Det var inte kul och då spelar du därefter men nu känns det bra.

Tidigare under karriären har 33-åringen främst spelat som ytter men den här säsongen är det tänkt att han ska konkurrera om en forwardsplats.

– Det är där "Togga" ser mig och det har jag inga problem med, jag spelade en del som forward i Heden också.

Österberg har aldrig varit rädd för att sticka ut hakan. Även om han främst är känd som en framspelare gick han ut i media inför säsongen 2015 och lovade att han skulle göra 30 (!) mål i division 3. Det slutade med att han gjorde 9.

Siktar du lika högt den här säsongen?

– (Skratt) Får du till en supersäsong och vinner serien överlägset som vi gjorde med Alvik tidigare, då är det inte omöjligt att komma upp i 30 baljor om du spelar forward. Jag har ju för tusan gjort tio baljor som ytter, säger han med glimten i ögat och fortsätter:

– Jag har lätt för att skena iväg men det är inte omöjligt. Skulle jag göra 10 skulle man vara någorlunda nöjd. Men man ska alltid sikta mot 30, så du kan skriva: "Maradona är tillbaka och han lovar 30 baljor" (skratt).

Österberg var bland annat med och spelade försäsongsturneringen Arnes Bil Cup.

– Vi har ett bra lag i år och det har sett skitbra ut på försäsongen så nog ska det väl kunna bli en hel del mål. Men huvudsaken är ju att vi vinner matcherna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!