Regerande mästaren fick bryta F1-premiären

För regerande mästaren Max Verstappen blev formel 1-premiären inte som han tänkt sig. Verstappen tvingades bryta loppet på grund av motorproblem. I stället kunde Charles Leclerc från Ferrari ta segern.

Charles Leclerc körde hem segern i F1-premiären.

Charles Leclerc körde hem segern i F1-premiären.

Foto: Hassan Ammar/AP/TT

Formel 12022-03-20 17:57

Ferrari tog dubbla pallplatser i F1-premiären i Bahrain när Charles Leclerc vann före lagkamraten Carlos Sainz.

– Det är precis så vi ska börja säsongen. Mamma Mia, skrek Leclerc i radion.

Till en början var det jämt mellan Sainz och regerande mästaren Max Versteppen när de turades om att köra om varandra under inledningen. Men efter ett tag fick Leclerc en lucka och loppet såg avgjort ut.

"Det hårda arbetet lönar sig"

Men loppet avbröts när säkerhetsbilen kom ut på det 51:a varvet efter att Pierre Gaslys bil började brinna. Elden släcktes snabbt och fransmannen kunde gå därifrån oskadad.

När tävlingen sedan återupptogs så var Verstappen aldrig nära att ta sig förbi Leclerc utan istället började Carlos Sainz attackera Verstappen om andraplatsen. Med bara två varv kvar av loppet fick den regerande mästaren problem med bilen och tvingades bryta och Sainz ta sig förbi.

– Ferrari är tillbaka ordentligt med en första- och andraplats, där laget borde vara. Det hårda arbetet lönar sig och vi är där, säger Carlos Sainz.

Danske föraren blev femma

När teamet från Red Bull, som Max Verstappen kör för, inte trodde att det kunde bli värre började Sergio Pérez snurra plötsligt och sedan stannade bilen. Det gjorde att Lewis Hamilton, sjufaldige F1-mästaren, kunde klättra och placera sig på en tredjeplats.

– Det var ett så svårt lopp för mig. Det här är det bästa resultatet vi kunde ha fått, säger Lewis Hamilton.

Bakom Hamilton kunde George Russel, som också kör för Mercedes, plocka hem fjärdeplatsen.

Danska Haas-föraren Kevin Magnussen, som ersatte ryska föraren Nikita Mazepin som tvingades bort efter Rysslands invasion av Ukraina, lyckades köra hem femteplatsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!