Henna Johansson var den tredje gällivarebrottaren som var i farten. Hon inledde med att förlora efter 2–2 mot Elis Manolova. Azerbajdzjanskan tog sig dock ända till final vilket gav Johansson en chans i återkvalet. Där mötte Johansson Luzie Manzke, Tyskland, och Johansson vann efter en snabb fallseger vilket innebär att hon i matchen om bronset ställs mot Petra Olli som efter förra säsongen utsågs till världens bästa brottare. Matchen avgörs under kvällspasset med start 18:00.

Läs artikeln om Johansson drömmotståndare.

Jenny Fransson vann EM-brons i Bukarest. Gällivare SK-brottaren besegrade Iryna Petrovna Netreba från Azerbajdzjan i 68-kilosklassen.

Jenny Fransson fick chansen att brottas om en medalj efter seger i återkvalet mot polskan Agnieszka Wieszczek med 4–1.

Och i bronsmatchen mot Petrovna Netreba var det inget snack om saken. Fransson, som vann EM-guld i 72-kilosklassen i fjol, knep bronset efter att ha kontrollerat matchen och vunnit med stensäkra 5–2.

I kvartsfinalen föll Fransson mot ukrainskan Alla Cherkasova som gick hela vägen och försvarade sitt EM-guld från i fjol.

För Sofia Mattsson startade EM på allra bästa sätt. I sin första match så besegrade hon Maria Prevolaraki, Grekland.

I kvartsfinalen så ställdes Mattsson mot Vanesa Kaladzinskaya, Vitryssland, och där hade Mattsson ett ganska bra grepp om matchen och ledningen med 1–0 innan vilan. Efter uppehållet så gjorde Mattsson ett par försök till dykningar som inte gav någon poäng. Med drygt två minuter kvar så kontrade Kaladzinskaya och vände match då hon kom runt på Mattssons rygg. Trots en offensiv avslutning kunde Mattsson inte få till en vändning och matchen slutade med förlust, 2–6, och därmed tvingades Mattsson ställa sitt hopp till att Kaladzinskaya skulle ta sig till final. Men chansen till återkval försvann när vitryskan sedan förlorade semifinalen mot Stalvira Orsjusj, Ryssland.