Förberedelserna inför årets säsong har inte varit optimala för Assi som har tillbringat en stor del av försäsongen i en 40 gånger 20 meter stor träningshallen.

– Den är inte mycket större än ett straffområde, så det har varit lite annorlunda, säger Kenth Wärja.

Sedan tillägger han:

– Och vi har bara kunnat träna på arenan i en och en halv vecka. Vi hade behövt mer tid. Men vi har har försökt att hinna med så mycket som möjligt.

Trots det tycker Kenth Wärja att spelet har sett bra ut.

– Vi försöker fortfarande att hitta lösningar på vissa detaljer. Men jag tycker det har sett bättre och bättre ut och vi har vunnit fem av sju träningsmatcher, säger han.

Det faktum att man har tappat Fernanda da Silva och Erin Craig som gjorde 20 av lagets 44 mål förra säsongen är inget som bekymrar honom.

– Det är klart att vi hade velat ha kvar dem. Men jag tycker vi har fyllt på med bra spelare. Vi har också gjort mycket mål under försäsongen, säger han.

Han hymlar inte om att han hade hoppats att klubbens tyngsta nyförvärv, den 20-åriga innermittfältaren Ernestina Abambila från Ghana, skulle vara på plats vid det här laget.

– Jag skulle ha hämtat henne på flygplatsen i Luleå förra lördagen, säger han och fortsätter:

– Alla papper är klara. Vi har pratat med både fotbollsförbundet och migrationsverket och allt är i sin ordning. Nu handlar det bara om att få hit henne. Anledningen till att de inte släppte ombord henne på flygplanet var att det saknades ett fingeravtryck i ett dokument. Och eftersom det inte finns någon svensk ambassad i Ghana var hon tvungen att åka till Nigeria för att fixa det. Vi hoppas förstås att det ska gå fort. Men vi vet inte riktigt hur lång tid handläggningen att kommer ta. Vi räknar inte med henne i premiären. Men har vi tur så kommer hon nästa vecka.

Han tror mycket på Ernestina Abambila.

– Det är en duktig spelare. Fast vi kan inte ha för stora krav på henne från början. Utan vi måste ge henne lite tid att anpassa, säger han.

När det gäller veteranen Lina Henriksson så är det osäkert om det kommer bli något spel över huvud taget.

– Hon har problem med en skada och har bara spelat sextio minuter under försäsongen. Efter den matchen har hon inte heller kunnat fullfölja en enda träning, säger han.

Och även om Lina Henriksson skulle kunna fortsätta spela så har han en ganska tunn trupp till sitt förfogande.

– Men vi hade inte särskilt bred trupp förra säsongen heller, och det löste ju sig ändå, säger Kenth Wärja.

Han tillägger sedan.

– Och vi har ytterligare två spelare på gång in. Två bra spelare som kan spela på flera olika positioner. Det är bara de sista detaljerna som ska lösas.

Vad kan vi förvänta oss av er den här säsongen?

– Vi kommer spela en offensiv fotboll. Jag såg att vi blev tippade som nia. Vi har inte pratat så mycket om placeringar och poäng. Men jag hoppas de har fel i år igen.

Hur går tankarna inför premiären?

– Det ska bli spännande. Vi möter ett riktigt bra lag och det vill till att vi krigar om vi ska ta några poäng. Men premiärer är ovissa. Det brukar alltid bli en och annan skräll.