Tävlingen kördes i närheten av skjutbanan i Råneå och arrangerades av Luleå MS. I den största klassen var Michael Wikström, NMS Boden, med sin Ford Focus WRC fem sekunder snabbare än utmanaren och Piteåföraren Kenneth Andersson i sin Subaru Impreza i den första av två rundor.

– Det kändes bra och det gick bra, det var inga som helst problem, säger Michael Wikström.

Hur var banan?

Artikelbild

| Hemmaförare. Alexander Pettersson från Råneå var snabbast i sin klass och blev tvåa totalt.

– Jättefin, men det är extremt halt då det regnat hela dagen. Men det är ju lika för alla och sen har vi fördelen att vi har fyrhjulsdrift så vi kom iväg lite bättre än de andra.

Marknadsrallyt gav viktiga besked inför SM-sprinten i Norrköping som körs i mitten på juli.

– Vi var på Luleå Motorstadion förra helgen och testade litegrann inför SM-sprinten så vi är ute nu och försöker köra så mycket som möjligt för att känna bilen och få det att fungera. Där siktar vi på att ta oss till final.

Örjan Larsson, Luleå MS, var enda bil i driftingklassen med sin Ford Sierra Cosworth. Det blev en utmaning då underlaget var grus istället för asfalt som det normalt är.

Artikelbild

| Veteran. I klassen historiska bilar var rutinerade Brage Lundmark, Piteå MS, snabbast.

– Den är ju gjord för att det ska gå fort och brett så man har en helt annan fjädring. Men roligt är det i alla fall, säger Örjan Larsson.

Brage Lundmark, Piteå MS vann totalen för historiska bilar och Göran Ahlström, NMS Boden vann standardrallybil. Följande var snabbast efter första rundan – Standardrallybil ekonomi: Jonas Snäll, Piteå MS. Rallycross 2150: Anton Johansson, Älvsbyn MS, Rally 2WD: Anders Bergström, NMS Boden. Rally 4WD: Michael Wikström, NMS Boden.