BC Luleå vann efter GALET hemmadrama

BC Luleå var uträknat och i brygga. Då stod laget för en galen upphämtning och vändning som fick Luleå Energi Arena att koka.

Quinton Upshur och Brandon Rozzell.

Quinton Upshur och Brandon Rozzell.

Foto: Par Backstrom

Basket2019-11-22 21:22

Ja, det var nog inte många som trodde på en Luleåseger när fjärde perioden skulle inledas mellan BC Luleå och Jämtland Basket.

Ingenting stämde och underläge med 19 poäng.

Med åtta minuter kvar att spela satsade hemmalaget allt på vinst eller förlust. 

Då började treorna hagladin från höger och vänster. Brandon Rozzell, Axel Nordström, Tim Keaney och Quinton Upshur – alla verkade helt plötsligt ha ett otroligt sänk.

När bara sekunder återstod var underläget tre poäng och fick Rozzell bollen och avancerade upp i banan tätt markerad. I obalans och en bit utanför trepoängslinjen hystade han i väg bollen som seglade i korgen. När bollen passerade ringen och ner i nätet bröt ett enormt jubel ut i Luleå Energi arena.

– Jag visste att den skulle sitta. Jag var arg över att jag missat mycket tidigare och visste att den skulle gå in, säger Rozzell och fortsätter:

– Jag tror på mig själv och mina lagkamrater tror på mig. Jag var självsäker redan innan skottet gick i.

Matchen gick till förlängning där Luleå gick om och förbi och vann med 98–95. Stor segerorganisatör blev Brandon Rozzell som var totalt blek första 30 minuterna och endast stod på åtta poäng. När matchen var över hade han 32 poäng på kontot.

– Jag klev fram och tog ansvar, säger Brandon Rozzell som inte var nöjd med sin insats inför fjärde perioden.

– Vi hade det inte lätt. Vi hade en tung match.

Enligt den amerikanske guarden var stämningen i hallen en starkt bidragande orsak till att segern kunde bärgas.

– Fansen fick vittring och då fick vi också det. Atmosfären var under slutspelet. Det kändes som en utsåld arena trots att det inte var det. Jag vill rikta ett stort tack till fansen.

Under fredagens möte med mittenlaget Jämtland saknades Denzel Andersson på grund av en hälseneskada.

– Jag har haft problemen ett tag och den gick inte att springa på uppvärmningen, säger Andersson som var imponerad över sitt lags vändning.

– Nu är rubriken: "Ingen behöver Denzel".

Andersson har varit säsongens stora utropstecken i BC Luleå. Den 23-årige forwarden har visat hög klass och varit nyckelspelare när Luleå etablerat sig som topplag denna säsong.

På elva matcher har forwarden snittat sjunde mest poäng i hela ligan (18,4), tagit 6,6 returer, haft en effektivitet på 21,6 och varit hela seriens bästa spelare i plus/minus-statistiken.

Peter Öqvist, BC Luleås coach.
Peter Öqvist, BC Luleås coach.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!