Spelarna: "Absolut inte omöjligt"

Göteborg har satt sig i en svår sits inför returen mot Manchester City. Men inte omöjlig, enligt GFC-målvakten Jennifer Falk.
–Nej, det tror jag verkligen inte, säger hon.

Göteborgs målvakt Jennifer Falk gjorde flera viktiga räddningar, men det blev till slut ändå förlust mot Manchester City.

Göteborgs målvakt Jennifer Falk gjorde flera viktiga räddningar, men det blev till slut ändå förlust mot Manchester City.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sport2020-12-09 19:25

Manchester City blev en något för tuff uppgift i den först 16-delsfinalen.

Men 1–2-förlusten går att vända i returen nästa vecka, tror Jennifer Falk.

– Det känns som att båda målen är sådana som vi hade kunnat förhindra. Vi får kolla på det och försöka göra det bättre i nästa match, säger hon.

– Det kommer att bli tufft. De har två bortamål nu. Så vi får göra två mål på dem också.

Den svenska landslagsmålvakten hade rejält att göra mot det engelska storlaget. Hon var på bollen med fingertopparna vid första målet, men helt chanslös på det andra.

– Det var kul att få medverka mycket i matchen. Det är nog det mesta jag haft att göra i år. Det kändes okej. Jag är inte hundra procent nöjd med vissa passningar och vissa beslut, men jag fick göra några räddningar i alla fall.

Göteborg är nu pressat att göra minst två mål i returen, helst utan att släppa in ett baklängesmål.

Det är ingen omöjlighet, anser Jennifer Falk och får medhåll av landslagskollegan Julia Roddar.

– Det är klart, det är absolut inte omöjligt. Jag tror att vi måste kolla igenom matchen och se vad vi kan göra bättre, säger Roddar.

– Men vi måste försöka sätta hög press på dem, det är då de är lite sämre. Kan vi vinna bollen högt kanske vi kan göra mål fort också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!