Inget mer idrottande i Porsöhallen

Mitt Livs Stils kontrakt på Porsöhallen har gått ut. Därför är det nu slut på idrottandet i de lokalerna för Stils medlemmar, och lagen får leta nytt.

Nya planer. Boll– och racketidrotterna som har hållit till i Porsöhallen får leta nya lokaler. I sommar löpte kontraktet som universitetet haft ut, och Mitt Livs Stil har inte möjlighet att hyra hela huset själva.

Nya planer. Boll– och racketidrotterna som har hållit till i Porsöhallen får leta nya lokaler. I sommar löpte kontraktet som universitetet haft ut, och Mitt Livs Stil har inte möjlighet att hyra hela huset själva.

Foto: Marcus Nigeus

Sport2016-09-05 17:30

Porsöhallen har under sommaren stängt dörrarna för Stils medlemmar. Det är på grund av händelser som utspelade sig för över ett år sedan.

– Den stora grunden till det är att idrottslärarutbildningen på LTU lades ned. De var den stora hyresgästen och var bundna av sitt kontrakt fram till nu. Vi hyrde av universitetet och vi har ett intresse av att vara kvar, men inte muskler att ta hela huset själv, säger Carina Karlsson som är verksamhetschef på Mitt Livs Stil.

Stora delar av verksamheten har kunnat fortsätta oavbrutet. Gruppträningar, dans, budo och fäktning har bedrivits i Porsöhallen men har flyttat över gatan till Stils lokaler.

– Vi har tagit över en del aktiviteter till vårt hus. Men att flytta över bollidrotterna blir svårt, säger Carina Karlsson.

När Stil miste kontraktet till Porsöhallen skapade det problem för boll– och racketsporterna. Porsöhallen har inhyst innebandy, handboll, volleyboll och basket. De är alla sporter som är väldigt beroende av stora ytor. De måste nu vända sig till kommunen för att hitta alternativa lokaler.

– Det har varit svårt att få halltider. Det vet nog alla i Luleå om att det är. Vi söker, men vi får verkligen jaga på. Träningstiderna för september är i alla fall ordnade för serielagen.

Carina Karlsson säger att det arbetet med seriespelet inte är nedlagt. Och att de just nu tar fram en plan för hur de ska lösa den nya platsbristen.

– Vi försöker komma fram till en lösning. Vi har inte stängt jobbet med serielagen. Men vi är inte intresserade av att vara huvudhyresgäster. Det behöver nog vara någon större aktör än oss, säger hon.

Porsöhallen

Porsöhallen har varit hemvist för Luleås tränande sedan 70-talet. Men den 23/6 i år stängdes dörrarna. Eftersom Luleå tekniska universitet inte längre erbjuder en idrottslärarutbildning har de inget behov lokalerna. Universitetet hyrde Porsöhallen av Akademiska Hus, och hyrde sedan i sin tur ut tider till Mitt Livs Stil.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!