I sin fjärde match för säsongen fixade Axel Holmström sitt första mål för säsongen i AHL.

I den andra perioden satte den Arvidsjaur-fostrade centern 3–2 för Grand Rapids Griffins som sedan tappade allt i den sista perioden. Då gjorde Texas Stars fyra raka mål och vann med 6–3.

Inför nattens match hade den tidigare Skellefteå AIK-spelaren en assist på tre matcher. Han har varit utanför laguppställningen i en av Grand Rapids fem inledande matcher. Laget har fått en tung inledning med endast en seger och är jumbo i central division.

22-åringen gallrades tidigt ur Detroit Red Wings NHL-trupp och skickades till farmarlaget i ett tidigt skede när 23 anfallare fanns kvar i finrummet. Det gjorde att Luleå Hockey, som är på centerjakt, visade intresse för hans namnteckning.

Läs mer:Luleå Hockey har hört sig för om Holmström

Under natten hade även Filip Gustavssons Belleville Senators match. Han vaktade båsdörren när Mike McKenna fick förtroende mellan stolparna i 5–2-segern över Binghampton Devils.

20-åringens inledande tid i Nordamerika har varit berg- och dalbane-liknande. Han inledde försäsongen i Ottawa Senators innan han kallades ned till AHL-laget Belleville och sedan till farmarlagets farmarlag Brampton Beast. Där blev han bara kvar i mindre än en vecka innan han var tillbaka i Belleville förra veckan och stod för en stark säsongsdebut. Då räddade han 33 av 35 skott i 6–2-segern över Manitoba Moose.