Tuffingen: "Om det är en 50/50-puck så kommer jag inte stanna"

Luleå Hockeys nyförvärv Juhani Tyrväinen hamnade i fokus sist Tre Kronor mötte Finland. Men han skulle inte tveka om han hamnade i en likadan situation som den han och Jacob Markström kolliderade efter. "Om det är en 50/50-puck så kommer jag inte stanna – för jag vill göra mål på Sverige", säger finländaren till Expressen.

22 maj 2019 21:30

Det var i genrepet inför det pågående världsmästerskapet de båda lagen möttes.

Jacob Markström tvingades att bryta matchen efter kollisionen med Juhani Tyrväinen och missade inledningen av världsmästerskapet i Slovakien.

– Vi försökte båda nå pucken, och allt hände så snabbt. Jag försökte inte att träffa målvakten, för det är inte något jag håller på med, säger Juhani Tyrväinen – som tror Finland har en bra chans i torsdagens kvartsfinalmatch.

– Vi har mött dem två gånger nu, och de är ett riktigt tempostarkt lag. Men om man jämför dem med andra lag så är de kanske inte lika taktiska, utan de förlitar sig mer på att spela i högt tempo och individuell skicklighet.

En seger skulle betyda mycket för honom.

– Jag har bara vunnit brons i finska ligan så skulle vi slå Sverige i morgon skulle det vara det största hittills i min karriär, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Olsson Jiglund