Under måndagens träning satt Luleå Hockeys general manager Stefan "Skuggan" Nilssons tillsammans med kollega Ulf Engman och spanade in Robin Kovacs första träning.

Och han gillade vad han såg hos sitt senaste nyförvärv då han parades ihop med Niklas Olausson och Patrick Cehlin.

– Jag tyckte att det såg bra ut och formationen ser väldigt intressant ut. Sen om de håller ihop till matchen får vi se, säger "Skuggan" och fortsätter:

Artikelbild

| Debut. Robin Kovacs (t.h) förväntas göra debut på torsdag mot Rögle. Under måndagens träning matchades han tillsammans med Niklas Olausson och Patrick Cehlin.

– Sen kan vi ju se att Kovacs inte spelat match på ett tag. Vi får ju se hur orken ser ut, han kanske behöver en tid för att komma in i matchtempot. Men i det stora hela tycker jag att det såg bra ut.

Under måndagen uttalade sig Robin Kovacs till sporten om dödsolyckan där han bäste kompis omkom

Läs mer här: Robin Kovacs om dödsolyckan: "Är jobbigt"

– Det är klart att vi har vetat om det olyckliga som hände. Han har ju fått och tagit sitt straff och någonstans försöker vi stötta honom i den situationen. Det är ju en tragisk händelse, och vi försöker stötta honom i det. Någonting annat har vi inte pratat om.

Hur ser stöttningen ut från er sida?

– Det är ju mer att vi haft samtal med honom. Och är det så att han på något sätt behöver ytterligare samtal så hjälper vi Kovacs med det. Men vi som arbetsgivare vill vara ett stöd så att han känner en trygghet, det tycker vi är viktigt.

Robin Kovacs berättade tidigare för Sporten att han tagit hjälp av en person som han nästan dagligen pratar med om det som hände.

I och med Kovacs intåg till Luleå Hockey så har nu laget 15 forwards då även Johan Harju tränade för fullt under måndagen.

På backsidan har Luleå åtta backar då Jan Sandström matchades tillsammans med Viktor Grahn på träningen.

– Det är absolut en konkurrens om platserna just nu, och det är någonting som vi strävar efter. Sen är det alltid frustrerande för de som inte får speltid. Men det är bara bita ihop och försöka fightas om speltiden.

Kan det bli tal om ytterligare utlåningar?

– Det vill jag inte i dagsläget spekulera i. Utan det får vi egentligen ta dag för dag och se hur det blir. Det är ju beroende på hur tränarna kommer matcha laget inledningsvis. Så jag vill inte spekulera i det just nu.

Men det är inte aktuellt i nuläget i alla fall?

– Precis. Det är inget på gång just nu, säger Stefan "Skuggan" Nilsson.