Luleå Hockey inledde matchen precis som vanligt med ett högt tryck, men trots att man ganska ofta höll spelet i offensiv zon så blev det aldrig några riktigt bra chanser.

Luleå fick problem efter dryga tio minuter av den första perioden då man blev satta under en lång press av Frölunda, men man redde upp det även om det luktade bortamål.

I anfallet efter fick Robin Kovacs ett gyllene läge att ge Luleå Hockey ledningen, men han fick inte träff på pucken.

Sedan kom Frölunda i en snabb spelvändning och passningen från Patrik Carlsson till Anders Grönlund satt på bladet och den senare tryckte upp den i bortre krysset.

Einar Emanuelsson fick ett friläge sedan Jonathan Sigalet tappat pucken på ett märkligt sätt i egen zon som sista spelare, men avslutet av Emanuelsson räddades ganska enkelt av Johan Mattsson i Frölunda-kassen.

Med mindre än två minuter kvar av första perioden kom också 2–0 för gästerna efter att Ryan Lasch hittat Samuel Fagemo framför kassen.

Luleå Hockey kändes inte alls så precisa i spelet i egen zon och det är också orsaken till att man hade 0–2 inför de två avslutande perioderna.

I andra perioden hettade det till ordentligt och det såg ut som om att Lulleå hade bestämt sig för att ge Frölunda en ordentlig match, men efter en utvisning på Nicklas Olausson så var det som om att luften gick ur hemmalaget något.

Efter åtta-nio minuter så började Luleå trycka tillbaka Frölunda igen och under en ganska lång period hade gästerna stora problem med att ta sig ur zon. Tyvärr för Luleå så fortsatte man också att bränna chanser.

Närmast att reducera var kapten Erik Gustafsson som drog iväg ett skott som räddades av Johan Mattssons hjälm och det var en räddning som inte hade den blekaste aning om att gjorde.

Luleå Hockey höll på att få ett friläge till, men linjemannen valde att blåsa för offside och ganska strax efter det så vände Frölunda snabbt och med två hemmbackar bakom kassen så hade Ryan Lasch inga större problem med att sätta 0–3.

Det målet blev antagligen helt matchavgörande för bara ett par minuter senare kom också 0–4 sedan Luleå gått bort sig totalt i egen zon.

I slutet av perioden drog Johan Harju på sig ett matchstraff efter att han tacklat Chay Genoway in i sargen så denne tvingades lämna isen blödande. Om inte matychen var avgjord redan så var matchstraffet den definitiva punkten för säsongen 2018/19.

I tredje perioden fick Luleå inleda med en man mindre i 4:54 minuter. Det dröjde bara 2:01 så kom också 0–5.

Chay Genoway som tacklades av Johan Harju i den andra perioden spelade igen i den tredje och det var också han som tappade pucken när Isac Lundeström satte 1–5, men strax efter det så visades Pontus Själin ut och Luleå fick spela 3–5 i 20 sekunder och sedan 4 mot 5 i ytterligare 1:40 minuter.

Luleå spelade 1–1 under sju minuters utvisningstid.

Luleå reducerade med drygt fyra minuter kvar via ett mål av Petter Emanuelsson och med 3:46 fick man en chans att spela med en man mer då plockade man ut Joel Lassinantti för att spela med två man mer på isen.

Det gick som det oftast brukar. Anders Grönlund satte pucken i en tom hemmakasse till 2–6.