Förra säsongen slutade Luleåmålvakten på fjärdeplats i samma liga med 91,46 i räddningsprocent. Men i år tog Joel Lassinantti hand om förstaplatsen. Han stod 42 matcher och under dessa gjorde han 945 räddningar, vilket ger honom en räddningsprocent på 93,1 procent.

– Det känns alltid kul att vara med i toppen av listor oavsett vad. Men samtidigt ska man komma ihåg att jag har ett bra försvar framför mig som har hjälpt mig mycket så jag har dem att tacka för mycket, säger Joel Lassinantti.

Har du gjort någon förändring i ditt spel till den här säsongen?
Artikelbild

| Joel Lassinantti intervjuas efter matchen mot Växjö.

– Nej, jag har inte ändrat så mycket i mitt spel. Det är väl mer att komma tillbaka till de enkla grunderna egentligen och vara noga med dem så det är inga hemligheter.

Betyder det något för dig att du ligger i topp?

– Nej, egentligen inte. Det är en morot och man vill ju alltid vinna allt man ställer upp i så det är klart att det är roligt. Men samtidigt är det inte hela världen om man inte gör det. Huvudsaken är att vi som lag vinner och gör det rätta. Ligger man där uppe så gör man någonting rätt. Det brukar följa hand i hand ändå att om man har ett bra försvar så kanske målvakten ligger där uppe.

Näst bäste målvakt var Djurgårdens Amdam Reideborn, som hamnade tätt efter på 92.89 procent.

– Det är små marginaler där och man ska inte ta den där statistiken på för stort allvar. Det skiljer sig från arena till arena hur man räknar skott också så det kanske inte är den mest väsentliga statistiken som går att urskilja.

Nu väntar en veckas uppehåll innan det är dags för SM-slutspel. Beroende på vad resultaten i åttondelsfinalen blir kan få möta antingen Växjö, HV71, Örebro eller Rögle.

– Det ska bli hur roligt som helst. Man vill bara att det ska dra igång nu, vi ser fram emot det väldigt mycket, säger Lassinantti.

Han fortsätter:

– Vi har egentligen inte haft någon egentlig dipp under hela säsongen utan varit trygga i vårt försvar och spela väldigt målsnålt hemåt och varit giftiga framåt så vi ska vara väldigt nöja med grundserien så här långt. Nu får man se till att nollställa och gasa ännu mer inför slutspurten.

Har du något lag du skulle vilja möta eller slippa i slutspelet?

– Nej, det kan bli vilket lag som helst känns det som så jag försöker inte förvänta mig någonting utan jag tar det som det kommer.