Under tisdagen kunde Sporten berätta att Luleå Hockey skickat in en anmälan till Arbetsmiljöverket då en anställd ska ha blivit verbalt påhoppad av en ledare anställd av annan arbetsgivare.

Händelsen ska ha ägt rum i Coop Norrbotten Arenas B-hall den 19 oktober.

– Det är ett personalärende så jag kan inte uttala mig speciellt mycket eftersom det är under utredning. Jag som chef är ansvarig för att det ska bli anmält, sa Urban Wikberg, junioransvarig i Luleå Hockey, och som står som anmälare.

Artikelbild

| Utredning. Luleå Kommun har startat en utredning efter anmälan till Arbetsmiljöverket.

Han la sedan till:

– Det är olyckligt det som har inträffat, det måste jag säga. Jag står ju på min anställdes sida i det här fallet.

Och enligt uppgifter till Sporten är den anmälda personen anställd av Luleå kommun.

Och nu ska arbetsgivaren utreda den anmäldas agerande.

– Anmälan i sig utreds i sig enligt konstens alla regler, så är det. Det har vi alltid skyldighet att göra, och det gör vi. Vi har rutiner för sådant, vi har kompetens och kommunhälsan som hjälper oss. Det ska vi alltid göra. Sen är det så generellt aldrig någonsin okej att någon blir kränkt eller känner sig dåligt behandlad. I den här anmälan vill jag bara kommentera generellt, säger Eva Lindbäck, gymnasiechef på Luleå kommen och fortsätter:

– Vi jobbar med att utreda anmälan, och det är vår skyldighet. Både jag och ledningen för Luleå Hockey tar alla signaler på att folk inte mår bra på fullt allvar.

Sporten har sökt ledaren i Luleå Hockey och personen som blivit anmäld.