Här har julmarknaderna startat

Julmarknaderna har redan startat. Först ut var man vid gränsen. På Seskarö firade julmarknaden 25-årsjubileum och det var lapp på luckan hos hembygdsföreningen.

Foto: Herman Öberg

seskarö2015-11-21 16:55

En del må tycka att det är förhastat att redan en vecka innan första advent börja med julmarknad. Men Seskarö hembygdsförening passade på att vara tidigt ute för at locka folk till den 25:e upplagan av marknaden. Och visst fanns det intresse. Julstämningen verkar komma till Seskaröborna. Det gladde Seskarö hembygdsförenings ordförande, Maud Videhult.

– Vi gör ju det här för att samlas in pengar till hembygdsföreningen. Det här betyder intäkter och det är så klart det viktigaste för föreningen, säger Videhult.

Men det var inte det enda som gladde. Att det var så många som både ville sälja och köpa var upplyftande. För det kom väldigt mycket folk och faktum är att det i bland blev ganska trångt inne hos hembygdsföreningen under lördagen.

– Det är en välbesökt marknad och det betyder mycket för byn. Också att det kommer folk utifrån, från Luleå eller Finland, är jätteviktigt. Men det här blir också en samlingspunkt för byborna.

De flesta var ute efter kaffe och doppa.

– Fikat är höjdaren. Folk längtar efter att få komma hit och äta nybakt fika, säger Maud Videhult.

Några andra som hade bakat var Rozali Isaksson och systrarna Agnes och Maja Häggström. De sålde för att spara pengar till en klassresa.

– Vi sparar till Gotland, säger Agnes Häggström.

Och bordet såg ut att bli tomt, så klassresa kan det nog bli.

Det här var 25:e julmarknaden på Seskarö. Och att hålla den så tidigt visade sig vara ett lyckat drag.

– Jag är jäteglad att vi höll det tidigt. Oavsett vilken tid man lägger den på så brukar de flesta aktörerna vara uppbokade, men det var bra att vi var tidiga i år.

0922–148 40

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om