Åklagarnas beviskedja mot 27-åringen

Åklagarna är säker: det var 27-åringen som anlade mordbranden. "Lånekarusellen och spelberoendet, det är startskottet till det här", säger Klara Dahlström.

Kammaråklagare Klara Dahlström leder målet mot den misstänkta kvinnan tillsammans med kollegan Ulla-Karin Lindström.

Kammaråklagare Klara Dahlström leder målet mot den misstänkta kvinnan tillsammans med kollegan Ulla-Karin Lindström.

Foto: Lars-Göran Norlin

Piteå kommun2019-10-10 17:56

I åklagarnas sakframställning, presentationen av den bevisning som de anser vara viktig i målet, radas indicier upp som de anser peka ut den 27-åriga kvinnan som mordbrännare. Ett av dem är uttaget från bankomaten 01.27 på natten den 25 maj. 

En halvtimme innan det första samtalet når SOS alarm.

Ulla-Karin Lindström pekade också på hennes spelandet under några få timmar innan branden bryter ut. Totalt handlar det om 30 500 kronor, uppgav åklagaren.

Bara för att nästa andetag gå in på det allt handlar om.

– Hon är ner i källaren och anlägger en brand under trappan i en skrubb som finns där. Hon försöker också anlägga en brand i trappuppgången. Sedan lägger hon sig med barnen, sa Ulla-Karin Lindström.

De två åklagarna ger inte mycket för 27-åringens uppgifter.

– Hon berättar ganska likt det hon i jämförelse med var hon har gjort tidigare. Så det var egentligen inga nyheter från hennes sida, säger Klara Dahlström.

Hur ser du hennes uppgifter?

– Vi tror inte på henne. En ny uppgift är ju att hon nu hävdar att det är han som har spelat på de här ICA-kontona. Det har hon inte sagt tidigare.

Klara Dahlström anser att 27-åringen försöker förminska sin betydelse.

– Hon framhäver sig själv som den som har varit offret, säger åklagaren och fortsätter:

– Det här med lånekarusellen och spelberoendet, det är startskottet egentligen på allting som händer sedan. Det är en desperat jakt på pengar. Sedan vill hon ta sig ur situationen, och det leder till det här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!