Fastighetsaffär överklagas

Företagarombudsmannen Micha Velasco går in som ombud för det företag som har överklagat Övertorneå kommuns försäljning av en industrifastighet.

ombud. Micha Velasco har tagit över som ombudsman för transportföretaget.Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

ombud. Micha Velasco har tagit över som ombudsman för transportföretaget.Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Övertorneå. 2012-03-16 06:00

När Boröpannan aviserade att de skulle avveckla sin verksamhet i Övertorneå anmälde grannen på industriområdet, SLP i Övertorneå AB, sitt intresse för att köpa fastigheten som Borö hyrt av kommunen. Utan att gå ut med någon anbudsförfrågan beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att sälja fastigheten till SLP för 348.000 kronor.

Företaget Magnus och Roberts Transport AB som också är grannar till fastigheten ville vara med och bjuda men fick aldrig chansen.

De överklagade beslutet till förvaltningsrätten som utrett frågan men nu väntar på ett yttrande från Övertorneå kommun innan det är dags för beslut.

Senast den 19 mars ska det vara inlämnat.

Men nu har företagarombudsmannen Micha Velasco tagit över som ombudsman för transportföretaget.

I ett yttrande till förvaltningsrätten yrkar han att de inhiberar kommunens verkställan av beslutet till dess att målet har avgjorts eller tills att en domstol förordat något annat. "Det är uppenbart att Övertorneå inte respekterar lagen", konstaterar han efter en utredning av förfarandet kring ärendet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om