Polisen: "Ärendet är högaktuellt"

– Det är klart det är tråkigt när en målsägande inte tycker att vi jobbar tillfredsställande.Det säger förundersökningsledaren i ärendet med vapenstölden, Anders Björklund, Luleåpolisen.

Överkalix2013-07-25 06:00

Jan-Erik Larsson är besviken på polisens sätt att utreda inbrottet som ledde till att vapenskåpet blev stulet.

Från polisens sida säger man att ärendet lever i högsta grad och att man gör vad man kan för att föra utredningen framåt.

Anders Björklund är förundersökningsledare i fallet.

– Jag vill inte kommentera i media om vilka utredningsåtgärder vi satt in, men det är ett grovt brott så det är klart vi vill nå resultat i utredningen, säger han.

Enligt Björklund är en brottsplatsundersökning gjord på platsen och att de följer vissa spår. Men i nuläget finns det ingen misstänkt person för brottet.

Kritiken att det är flera olika poliser som har haft hand om ärendet och att eventuell bemanning har varit för låg vill inte Anders Björklund kommentera.

Informerat målsägande

Björklund har under tisdagen varit i kontakt med den målsägande för att informera hur polisen går vidare i ärendet. Han förstår att inbrottet har satt spår hos Jan-Erik Larsson.

– Det är ett väldigt integritetskränkande brott som de utsatts för. Självklart är det jobbigt för dem och vi från polisen vill verkligen gå dem till mötes, säger Anders Björklund.

Av utredningstekniska skäl vill inte förundersökningsledaren säga om det genomförts någon sökning av mobiltelefonsignaler när brottet begicks.

– Det jag kan säga är att ärendet är högaktuellt och att vår målsättning är att den målsägande ska vara nöjd med polisens arbete, säger Anders Björklund, förundersökningsledare, Luleåpolisen.

Antal vapenstölder från fritidshus och bostad i Norrbottens län.

Första halvåret 2012: 6 st

Första halvåret 2013: 2 st

Antal fullbordade samt försök till villainbrott i Norrbottens län.

Första halvåret 2012: 44 st

Första halvåret 2013: 57 st

Källa: Brottsförebyggande rådet. Siffrorna för 2013 är preliminära.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om