Roland fick inblick i filmvärlden

Roland Andersson från Hedensbyn var en av många statister när Jägarna 2 filmades.
-  Det kändes lite löjligt att stå och låtsas, men det var kul att vara med, säger han.

Foto:

Foto:

Foto:

Överkalix. 2011-08-18 06:00

En biljardspelande man på puben Hunters Corner i Överkalix stöter med sin kö mot biljardbollarna. I filmen ser allting äkta ut - i verkligheten rörde Roland Andersson inte bollarna.

Att ställa upp som statist var inget han hade tänkt sig. Men efter övertalning från både bekanta och från filmteamet gav han med sig. De senare hade träffat honom i det dagliga arbetet bakom kulisserna där han snickrade, målade och hjälpte till i övrigt. Statistrollen blev en ny upplevelse.

-  Det handlar mycket om att göra samma sak om och om igen utan att säga ett ord och om att sitta och vänta, säger han.

Under filminspelningen kom han i nära kontakt med filmteamet. Bland annat lånade de en stuga han timrat hemma på tomten där de intog många måltider.

-  Filmfolket har varit mycket präktiga och vänliga, även de kända skådespelarna. Det har varit väldigt roligt att arbeta med alla, säger han.

Han fick också möjligheten att se hur skådespelare arbetar.

-  Som skådis måste man vara både skärpt och äga förmågan att anpassa sig. Peter Stormare fick peppa sig själv länge inför en scen där han skulle ramla ned i iskallt vatten. Det kan inte ha varit skönt att hamna där, säger han.

Inga förväntningar
Inför premiärvisningen på onsdagen var hans förväntningar inte så stora.

-  Jag tror inte att jag får så stor behållning av själva handlingen. Det blir nog mer att kolla in alla bekanta, miljöer och detaljer. Men när den kommer ut på DVD ska jag se den igen. Då har jag nog släppt allt det andra och kan fokusera på filmen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om