De vann landstingets årliga miljöpris

Landstinget delar varje år ut ett miljöpris till företag och verksamheter som gjort en stor insats för miljön i länet. I år fick Galären priset.

Glad vinnare. Gunnar Tåhlin tog emot landstingets miljöpris å Galärens vägnar som landstinget säger är ett föredöme i miljöarbetet i länet.

Glad vinnare. Gunnar Tåhlin tog emot landstingets miljöpris å Galärens vägnar som landstinget säger är ett föredöme i miljöarbetet i länet.

Foto: Marcus Nigeus

Miljö2016-10-19 11:25

Norrbottens miljöpris, landstingets interna miljöpris och Almi och landstingets gemensamma näringslivspris delades ut i samband med landstingsfullmäktige i Luleå i dag. Landstingets interna pris delades ut för nionde året. Pristagarna blev rehabavdelningen på Kalix sjukhus för deras interna miljöarbete i den dagliga verksamheten. De vann 25 000 kronor.

Det externa priset delades ut för tjugonde året. Där ligger prissumman på 50 000 kronor och den glada vinnaren blev Galären fastigheter. Vd Gunnar Tåhlin tog emot priset å företagets vägnar.

– Jag är jättestolt. Det här priset kommer jag att dela med mina medarbetare, sade han när han tog emot priset.

Gunnar Tåhlin lägger stor del av Galärens miljöarbete på "Galärens lilla gröna". En liten flyer som de tryckt upp om vikten av ett miljötänk.

– När vi tryckte upp den lilla gröna var det inget företag eller entreprenör i byggbranschen som arbetade med ett miljötänk. Men nu är det stor skillnad, säger han.

Landstinget och Almi företagspartner delade också gemensamt ut ett näringslivspris, där Rock Group Sweden med varumärket Gneis fick utmärkelsen för sitt arbete med att tillverka funktionskläder för barn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!