Skotthål på klassiska huset: ”Bedrövligt”

Någon eller några har skjutit mot klassiska Nordanhuset i Malmberget. I förra veckan upptäcktes skotthål på tolv fönster. ”Det är bedrövligt”, säger Staffan Emmoth, en av ägarna till Nordan.

Någgon eller några har skjutiit på klassiska Nordan i Malmberget. Huset ska rivas under samhällsomvandlingen.

Någgon eller några har skjutiit på klassiska Nordan i Malmberget. Huset ska rivas under samhällsomvandlingen.

Foto: Mattias Friberg

Malmberget2022-04-13 15:58

Det var i förra veckan som en person tipsade Staffan Emmoth om att det fanns skotthål på fönstren på Nordanhuset.

– Jag gjorde en polisanmälan i förra veckan. Jag pratade med vårt juridiska ombud som sa att det är klart att vi måste anmäla, säger Staffan Emmoth.

Det handlar om tolv fönster som det har skjutits på. Tio av dem ligger mot Presidentgatan och två finns vid huvudentrén.  Emmoth tror att skjutandet har ägt rumt någon gång mellan den 20 mars och förra veckan.

Det finns en hel del verksamhet kvar i det klassiska huset som tidigare var Folkets hus. 

– Det är inte dagliga verksamheter, men det är lagerhållning och liknande. De besöker det dagligen, men de sitter inte där. Det cirkulerar folk här hela tiden.

Vad tänker du om det här?

– Det är bedrövligt. Det var nån som frågade ”är det nån som har nåt emot er?”. Men det kan jag inte ens tänka mig. Jag tror att det är ett illdåd. En effekt av hur illa det ser ut i Malmberget. Det är eftersatt. Man har lämnat det. Går man på det som sägs från LKAB och kommunen ska det skötas efter. Det snörröjs ju inte. Det går knappt att parkera en bil utanför. 

Du tror att det handlar om en vandalisering?

– Jag hoppas att det är det. Jag pratade precis med en som håller lager där, som dagligen kör in och ut varor där. Det är fönstret till bland annat den lokalen som det är skjutet på. Hon sa det att det känns otäckt att gå när det är kulhål där. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!