Väpnat rån på Björkskatan

Brottsoffret ska ha blivit nedtvingad på marken av en pistolbeväpnad gärningsman.

Luleå2014-11-09 00:53

Ett flertal polispatruller kallades till Björkskata centrum vid 00.10-tiden efter att en man berättat att han blivit utsatt för ett rån.

Enligt polisen ska rånaren, med hjälp av ett skjutvapen, ha hotat till sig mannens värdesaker och sedan försvunnit på en svart cykel i riktning mot Hagelvägen.

-Vi har flera patruller som jobbar med ärendet och vi har spårat med hund, men nu är vi mycket intresserade av att komma i kontakt med vittnen eller personer som gjort intressanta observationer. Dels på Björkskata men också i Lulsundet och på Porsön, säger Catrin Hedqvist, länsvakthavande polisbefäl.

Den utsatte mannen lämnade ett signalement på den misstänkte rånaren, som ska vara mellan 175 och 180 centimeter lång, i 35 till 40-årsåldern och orakad med grova ögonbryn. Han ska ha varit klädd i en grå huvtröja, svarta byxor, mössa och kängor samt en grön vindjacka.

-Kanske den här vindjackan kan vara något som folk har lagt märke till. Den ska ha haft vita dragkedjor. Sånt kan fånga blicken, säger Catrin Hedqvist.

Polisen nås dygnet runt på telefon 114 14

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om