Nytt kafé öppnar på Gültzauudden

Har du funderat på vad som är på gång i den gamla rådhusbyggnaden på Gültzauudden? I sommar öppnar ett nytt kafé i huset.

Luleå2016-06-17 20:05

Det är Café Rekommenderas som expanderar och tar över den gamla byggnaden från 1800-talet.

– Det är ju så att kulturlivet flyttar utomhus under sommaren och på kulturcentrum Ebeneser så har vi bara lokaler inomhus. Och så vill vi ju ha intäkter under sommaren och det blir kul för vår personal att få jobba här ute, säger Carolin Johansson, verksamhetsledare.

Kaféet kommer att ta upp två våningar och ha flera sittplatser utomhus. De har storslagna planer på att servera hemmagjord glass, våfflor, sallader och mackor. Även vegetariska alternativ kommer att erbjudas. Om några dagar ska de testa att baka eget tunnbröd för att förhoppningsvis kunna servera det i sommar.

– Vi kommer att ha öppen hela sommaren om det inte spöregnar, säger Carolin Johansson.

– Ja, även om det regnar så kan det ju vara mysigt att sitta inomhus och fika. Och så skulle vi ju kunna ha ett ritbord här till barnen, säger Linda Engman, som beskrivs som en idéspruta av kollegan Carolin Johansson.

– Vi har inte brist på idéer om vad vi skulle kunna göra och vi håller på att utforska alla möjligheter just nu, säger Carolin Johansson.

Den charmiga, historiska byggnaden kan även den vara värd ett besök och den andra våningen kommer att vara öppen under sommaren.

– Det är därför vi har gjort i ordning här uppe. Om folk vill komma upp och kika så ska de ha möjlighet till det, säger Lina Engman.

Kaféet planerar att öppna för fikasugna den 27 juni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om