NHL-slutspelet: Holmström hittar målet

Tomas Holmström säkrade Detroit Red Wings andra seger i matchserien mot Nashville Predators. Lördagskvällens match slutade 4-2 (1-0, 2-2, 1-0).

LULEÅ2008-04-12 23:13
Slutspelstider - då verkar Tomas Holmström trivas som allra bäst. Powerforwarden från Piteå spelade en framträdande roll i kvällens segermatch, som innebar att Detroit leder med 2-0 i matcher.
Den röda lagmaskinen var det klart bättre laget i matchen och såg ut att få en behaglig resa mot seger, när Nicklas Lidström dundrade in 2-0-målet i inledningen av den andra perioden. Nashville-målvakten Dan Ellis hade aldrig en ärlig chans att se skottet för framför hans mål gjorde Tomas Holmström sitt jobb och skymde sikten.
Olyckliga studsar
I det läget talade inget för Nashville, men det räckte med elva tursamma sekunder och två lyckosamma studsar för att gästerna skulle lyckas kvittera.
Första målet grundlurades Detroit-målvakten Dominique Hasek av en olycklig studs från sargen och vid det andra målet fick Andreas Lilja aldrig kontroll på en studsande puck.
För ett par minuter såg hemmalaget riktigt skakat ut, men en time-out senare kunde Kris Draper ta laget in i rätt rytm igen med sitt viktiga, men en smula tursamma 3-2-mål.
Fick pris efter matchen
I tredje perioden fastställde Tomas Holmström slutresultatet genom att sätta pucken i tom bur efter att ha tagit vara på en målvaktsretur.
Tomas Holmström matchades stenhårt i Detroits första kedja tillsammans med Henrik Zetterberg och Pavel Datjuk. Efter matchen fick norrbottningen ta emot pris som en av rinkens tre bästa spelare.
Han noterades för ett mål (för övrigt hans 33:e slutspelsmål i karriären) och ett assist i matchen.
Nästa möte i den här matchserien sker natten mot tisdag, svensk tid. Då är det Nashvilles tur att spela i sin hemmarink.