Mystiska dödsfallet i Lulsundet: obduktionen gav inget svar

Utredning om den döde mannen, som hittades i Lulsundet på tisdagen, har inte gjort något framsteg. Fredagens obduktion gav inget svar om den förolyckades identitet.

Polisen har inte kommit närmare gåtans lösning efter tisdagens drunkningsolycka i Björkskatafjärden i Luleå. Fortfarande är den döde mannens identitet okänd.

Polisen har inte kommit närmare gåtans lösning efter tisdagens drunkningsolycka i Björkskatafjärden i Luleå. Fortfarande är den döde mannens identitet okänd.

Foto: Frida Enberg

Luleå2024-08-09 15:14

Nyheten i korthet

  • En död man hittades i Lulsundet på tisdagen, men efter fredagens obduktion finns det fortfarande inga svar på mannens identitet.
  • Polisen har inte avslöjat innehållet i den preliminära obduktionsrapporten men understryker att det inte finns några tecken på brott.
  • Trots flera tips från allmänheten har polisen ännu inte fått något genombrott i utredningen.

Förundersökningsledare Anna Barsk vill inte redogöra om innehållet i den preliminära obduktionsrapporten som överlämnades under fredagen. 

– Vi kommenterar inte dödsorsaken, men rapporten innehåller inget som tyder på brott, understryker Anna Barsk.

Det var på tisdagen som en död kropp hittades i Björkskatafjärden. Fortfarande efter fyra dygn brottas polisen med en rad obesvarade frågor: Vem är mannen? Hur länge har han legat i vattnet? Var finns hans anhöriga?

Under torsdagen har polisen fått ta emot ytterligare observationer från allmänheten.

– Vi bearbetar varje tips och drar i alla trådar som vi kan, men utan att ha fått något genombrott än, tillägger Anna Barsk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!