Mc-förare skramlar för barnen

Länets motorcykelklubbar har samlat in pengar till Sunderbys lekterapi. Lekterapeuten Mats Lindvall fick ta emot en check och barnen fick prova motorcyklar.

Glädjespridare. Conny Melander låter Alva Walhbom testa hans motorcykel efter att han har lämnat över checkar på 14 500 kronor till Sunderbyns sjukhus.

Glädjespridare. Conny Melander låter Alva Walhbom testa hans motorcykel efter att han har lämnat över checkar på 14 500 kronor till Sunderbyns sjukhus.

Foto: Marcus Nigeus

Luleå2016-06-20 16:57

Conny Melander från HOG Luleå chapter har flera gånger tidigare lämnat donationer till lekterapin på Sunderby sjukhus. Men det har aldrig varit sådan uppslutning som i år.

– I fjol började jag tänka på hur man skulle kunna få in mer pengar på de här insamlingarna. Så vi har farit runt till företag och föreningar som har med motorcyklar att göra för att fråga om de ville hjälpa till, säger han.

Donationerna fortsatte att trilla in ända in i sista sekunden och de var tvungna att komplettera den första checken med en lite mindre. Så i dag lämnade han över en check på 12 500 kronor, och en check på 2000 kronor.

– Och så var det en kille som ringde mig, en vanlig privatperson som gillar att åka motorcykel, och frågade hur han skulle göra för att hjälpa till. Då gav jag bara honom informationen för att skicka pengar direkt och nu har jag fått höra att han skänkte 10 000 kronor. Det är helt otroligt. Man blir så rörd när det gäller barnen, säger Conny Melander.

Sammanlagt har mc-klubbarna samlat in nästan 25 000 kronor i år. Det här är den fjärde gången som motorcyklisterna gör gemensam sak för att hjälpa lekterapin. Conny Melander säger att det känns bra att kunna ge pengarna direkt till verksamheten som gynnar barnen på sjukhuset.

– Alla barn som kommer till sjukhuset kan komma hit. De kan komma hit om de så bara ska ta ett blodprov. Men så finns det ju också svårt cancersjuka barn. En del har kommit ut med droppställningen här för att titta när vi kommer. Det är så underbart att veta att pengarna vi skänker kommer direkt till barnen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om