Luleås första seger

Det har sett trögt och segt ut, men i går kom islossningen.I andra perioden mot Södertälje stod Luleå Hockey åter att kännas igen.- Säsongens bästa period, tyckte tränaren Roger Kyrö.

LULEÅ2007-10-02 22:00

Pressen mot Luleå Hockey har varit stor. Laget har inlett med tre raka förluster och var i förtvivlat behov av tre poäng i tisdagskvällens hemmamatch.
Den första perioden var riktigt dålig, men efter pausen trampade Luleå gasen i botten. Plötsligt dök det upp ett hemmalag med fart, fläkt och fantasi.
Luleå vann skottstatistiken med 19-3 och det säger väl i princip allt.
- Äntligen spelade vi som vi kan. Vi driver puckar mot mål och vi var heta över hela rinken, sade Roger Kyrö.

Turligt mål
Målet kom lite turligt. Hemmalaget skapade bra tryck i power play, men i skottögonblicket höll Jussi Tarvainen på att tappa pucken. Han fick dock en andra chans och då satt pucken perfekt i krysset.
Luleå-tränaren Roger Kyrö hade egentligen bara en sak att vara missnöjd över. Trots ett otal målchanser var ställningen efter 40 minuters spel bara 1-0.
Södertälje kan tacka sin storspelande målvakt Jhonas Enroth för det.

Perfekt PP-spel
I tredje perioden avgjorde hemmalaget med ett nytt power play-mål efter att Martin Chabada virkat in pucken stående bakom mållinjen.
- Det var viktigt, betonade tränare Kyrö. Vi har inte fått vårt spel i numerärt överläge att fungera tidigare, men i dag fungerade det bra. Båda målen kom i power play.
Är du lättad över segern?
- Visst känns det skönt att vi kunde vinna efter alla skriverier. Det har ändå varit rätt överdrivet. Man måste samtidigt komma ihåg att vi är tidigt på säsongen än.
I slutskedet av matchen brakade ett riktigt rallarslagsmål ut i efterdyningarna efter att Luleå-målvakten Gusten Törnqvist hade blivit fult påkörd. Både Jaroslav Obsut och Södertäljes Per Hallin fick matchstraff.

Matchfakta
LULEÅ HOCKEY-SÖDERTÄLJE 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Målen, andra perioden:
1-0 (26.03) Jussi Tarvainen (Tommi Miettinen, Kalle Kerman) i spel fem-mot-fyra.

Tredje perioden: 2-0 (44.27) Martin Chabada (Linus Omark) i spel fem-mot-fyra.
Utvisningar, Luleå: Jaroslav Obsut 5+20, Jan Sandström 2+2, Tommi Miettinen 2, Johan Ejdepalm 2, Per Savilahti-Nagander 2, Kalle Kerman 2, Martin Chabada 2, Robin Lindqvist 2+2, Johan Harju 2, Mikko Pukka 2.
Södertälje: Per Hallin 5+20, Martin Cibak 2+2+2, Krstian Kudroc 2+2+2+2, Stefan Bemström 2, Johan Sjödell-Wiklander 2, Daniel Ljungqvist 2, Linus Klasen 2.

Skott: 36-24 (7-8, 19-3, 10-13)
Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby.
Publik: 4.051.